Cele mai interesante evenimente de astăzi, 26 iulie, din Bucureşti

CINEMA

* Proiecţiile a două medalioane au loc astăzi la Cinemateca Eforie:

– de la ora 17:30, drama „Deşertul roşu” cu Monica Vitti şi Richard Harris, realizată în 1964 de cineastul italian Michelangelo Antonioni, decedat acum un deceniu, pe 30 iulie;

– de la ora 20:00, comedia dramatică şi romantică „Hero / Erou din întâmplare” regizată de Stephen Frears, cu Dustin Hoffman, care împlineşte 80 de ani pe 8 august şi alături de care mai joacă Geena Davis, Andy Garcia, John Cusack, Kevin J. O’Connor.

* De la ora 21:00, în cadrul programului „Seara Filmului Românesc“, la Grădina cu filme a Creart este proiectat documentarul „Planeta Petrila (2017), realizat de regizorul Andrei Dăscălescu. După proiecţie, producătoarea Anamaria Antoci, editorul Ştefan Pârlog şi sound designerii Dan-Ştefan Rucăreanu şi Ioan Filip participă la o conversaţie cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

* În a treia seară a Săptămânii One World România, în curtea Rezidenţei Scena 9, din str. I.L. Caragiale nr. 30, de la ora 21:00 rulează documentarul ceh „FC Roma”, de Tomáš Bojar şi Rozálie Kohoutová, despre o echipă de fotbalişti romi ce încearcă nu atât să câştige, cât pur şi simplu să joace, întrucât multe dintre celelalte echipe preferă să piardă prin neprezentare decât să fie pe teren cu un grup din această etnie.

TEATRU

* Teatrul Naţional Radiofonic inaugurează seria Dialogurilor lui Platon, cu spectacolul „Criton”, regizat de Attila Vizauer, care are audiţia cu public de la ora 18:00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române. Cu acest prilej, este sărbătorit actorul Dan Condurache, la împlinirea vârstei de 65 de ani, care este protagonistul spectacolului alături de Doru Ana.

* De la ora 19:30, la Green Hours are loc a doua reprezentaţie cu premiera „Ghici cine intră pe fereastră!”, spectacol regizat de Iuliana Gavril după Pierre Souvil, jucat de Alina Tofan şi Iulia Cristescu.

* La Godot Cafe Teatru, de la ora 20:00 începe spectacolul „Declick”, scris şi regizat de Alex Unguru, având în distribuţie pe Antonia Ionescu şi Rareş Lucaci.

* ARTea găzduieşte, tot de la ora 20:00, spectacolul cu piesa „Priveşte înapoi cu mânie” de John Osborne, ce exprimă fără echivoc atitudinea tinerilor furioşi, care, după cel de al doilea război mondial, s-au trezit fără perspective şi şanse de a se realiza. În distribuţie: Alexandru Vladimirov, Bogdan Popeea, Daniela Pirnac şi Daniela Manea.

* La Ateneul Sfântului Pantelimon, în cadrul sărbătorii hramului bisericii Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc, pe lângă care funcţionează, de la 20:00 începe spectacolul-lectură susţinut de actriţa Ana Calciu cu piesa „Osânda cărţilor”, scrisă de părintele Bogdan-Aurel Teleanu.

MUZICĂ

* Al patrulea concert al ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional „Vara Magică” este susţinut, de la ora 19:30 la Ateneul Român, de soprana Rodica Vică şi I Ludici Ensemble (compus din Rafael Butaru – vioara I, Iulia Smeu – vioara a II-a, Cătălina Filipescu – viola, Ella Bokor – violoncel şi Iulian Ochescu – clavecin), care interpretează programul intitulat Queens of Händel ce conţine cele mai atractive momente muzicale extrase din operele lui G. Fr. Hӓndel.

* Tot de la ora 19:30 are loc ultimul concert din actuala locaţie a BEAT bar umanist din strada Constantin F Robescu, nr 14, având-o ca invitată pe Maria Răducanu.

* Pe terasa Berăriei H, de la ora 20:00 răsună muzica românească pe care o îndrăgeşti, cântată de Joy Band.

* Tot de la ora 20:00, în grădina Muzeului Naţional George Enescu are loc un concert caritabil susţinut de trupa byron. Fondurile obţinute vor contribui la proiectul de tratament stomatologic mobil pentru copii cazuri sociale şi medicale „Zâna Merciluţă”. Concertul începe o serie de evenimente culturale în aer liber organizate de Asociaţia Merci Charity Boutique.

* „Mircea Rusu Band în grădină la Muzeu” se intitulează concertul de muzică folk ce începe de la ora 20:00, în grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române, artistul cântând alături de Vlady Cnejevici, Teo Boar şi Ştefan Orfescu.

* Andreea Verde lansează clipul piesei „Femeia Cactus” de pe albumul Destinul, de la ora 20:30 în Manasia Bar. Seara este completată cu muzică propusă atât de această interpretă cât şi de İİoana Doubleye.

* Cris Cab susţine un concert de la ora 22.00, la Yacht Bucharest din Şoseaua Nordului nr. 1, Parcul Herăstrău.

CONFERINŢĂ

În Clubul Expirat – Halele Carol, de la ora 19:30 are loc prima conferinţă din seria Visual Playground Open Nights, ce prilejuiesc întâlnirea cu câţiva dintre cei mai mari graphic designeri şi ilustratori din lume. Astă-seară cu ilustratorii: Steve Simpson din Irlanda şi Mattias Adolfsson din Suedia.

FILATELIE

Emisiunea de mărci poştale „Bun venit în România!”, alcătuită din şase valori nominale, reunite şi în bloc de şase timbre nedantelate, este disponibilă, de astăzi, în magazinele Romfilatelia, inclusiv în cel online.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.