În 3 ani, Institutul Cantacuzino ar putea produce, din nou, vaccinuri!

Institutul Cantacuzino ar putea produce din nou vaccinuri peste trei ani. Anunţul a fost făcut de ministrul sănătății Florian Bodog, la Radio România. El a mai spus că institutul dispune în prezent de laboratoare de referinţă şi are o zonă puternică de cercetare, dar nu mai deţine autorizare pentru producţia de seruri.

„Am făcut o evaluare a situației, cred că avem nevoie de linie nouă de vaccin. Avem spațiu în care noi putem să facem o linie de producție nouă. Fie că această linie se va face prin investiția exclusivă a satului român, fie că vom alege zona de parteneriat public privat. Important este faptul că primele vaccinuri produse acolo, în opinia specialiștilor și luând în calcul și faptul că trebuie să ne autorizăm GMP, e o procedură care durează și construcția și aducerea liniei și formarea specialiștilor, toate aceste lucruri ne dau un orizont cam de trei ani în care noi să producem vaccin”.

Reamintim că Radio România, dar si Ministerul Sănătății desfăsoară în prezent campanii de informare a populatiei privind importanta imunizării.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.