Teren de la Guvern pentru Spitalul Metropolitan

Foto: sfin.ro

La propunerea primarului general Gabriela Firea, consilierii municipali au adoptat o hotărâre prin care i se cere Guvernului să transfere un teren aflat pe strada Pipera în administrarea Consiliului General al Municipiului București.

Actualmente, terenul se află în domeniul public al statului și în administrarea Televiziunii Române. Acolo ar fi trebuit sa se construiască noi studiouri ale TVR.

Terenul este necesar pentru construcția noului Spital Metropolitan, cu o capacitate de aproximativ 2000 de paturi. Acest spital va avea avantajul de a fi construit de la zero, respectând toate cerințele și fiind dotat cu aparatură medicală de ultimă generație, astfel încât actul medical să se ridice la cel mai înalt nivel, se mai spune în hotărârea redactată de consilieri.

Conform edilului șef, Spitalul Metropolitan este necesar deoarece multe secții ale celor 19 spitale pe care Municipalitatea le are în administrare sunt foarte aglomerate.

Consilierii municipali din grupul PNL s-au declarat nemulțumiți de locația aleasă pentru construcția noului spital, propunând alte locații, în sectoarele 3 sau 6 ori în spatele Guvernului, pe locul actualei baze RATB.

Gabriela Firea a explicat că nu orice teren liber poate fi ales pentru construcție, deoarece multe suprafețe sunt în litigiu sau grevate de alte sarcini.

Lasă un răspuns