Precizări privind modul de funcționare a Centrului de Management al Traficului din București

Ca urmare a informațiilor vehiculate în mass-media, preluate din declarațiile doamnei Primar Gabriela Firea, care au fost formulate în cadrul conferinței de presă organizate în data de 18 iulie, la inaugurarea Centrului de Control și Monitorizare a Traficului, relocat în sediul Municipalității, ne vedem nevoiți să facem următoarele precizări, în virtutea unei informări corecte a opiniei publice:
UTI a avut responsabilitatea, conform unui contract adjudecat în 2007, prin licitație publică, de a implementa sistemul de management al traficului din București și de a găzdui, temporar, într-unul dintre sediile sale, Centrul de Management al Traficului.
Așa cum a precizat d-na Primar Firea, în acest moment nu este în vigoare un contract de închiriere, prin urmare articolele din media privind rezilierea unui eventual contract se bazează pe o interpretate eronată a declarațiilor domniei sale. UTI nu a perceput chirie pentru punerea la dispoziție a spațiului în ultimii 3 ani. Mutarea Centrului de Management al Traficului din sediul temporar în locația actuală este o acțiune normală, aliniată obiectivelor strategice privind gestionarea traficului în București.
Compania UTI nu a avut ca responsabilități operarea Centrului de Management al Traficului din București, toate activitățile desfășurate în cadrul Centrului sunt realizate, încă din anul 2008, de reprezentanți ai ASB și MAI. În mass-media au fost preluate declarații scoase din context ale d-nei Primar potrivit cărora, după relocare, procesul decizional va fi „direct“ și informația va fi gestionată mai simplu.
Precizăm că sistemul de trafic este cu atât mai eficient cu cât acoperă o arie cât mai extinsă a orașului. În ultima perioadă observăm intenția PMB de extindere a sistemului, precum și pași concrenți realizați pentru repararea echipamentelor instalate în urmă cu 10 ani.