Cele mai interesante evenimente de astăzi, 19 iulie, din Bucureşti

film-reel-and-clapperboardCINEMA

* La Cinemateca Eforie, de la ora 20:00 rulează, în cadrul medalionului „Andrei Mihalkov-Koncealovski, 80 de ani (20 august)”, drama romantică „Un cuib de nobili” adaptare după romanul omonim al lui Ivan Turgheniev realizată în 1969, având în distribuţie pe: Irina Kupcenko, Leonid Kulagin, Beata Tyszkiewicz, Tamara Chernova, Viktor Sergaciov.

* De la ora 21:00, în cadrul programului „Seara Filmului Românesc“, la Grădina cu filme a Creart este proiectată drama „Ilegitim“, realizată de regizorul Adrian Sitaru, care, după proiecţie, va participa împreună cu producătoarea Anamaria Antoci la o conversaţie cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

* KineDok prezintă, tot de la ora 21:00 în Manasia Hub din strada Stelea Spătarul 1, documentarul bulgar „Cambridge” realizat de Eldora Traykova, care prezintă viaţa unui sat sărac din nord-vestul Bulgariei, unde 99% din localnici sunt romi.

scena teatruTEATRU

* De astăzi până Duminică 23 iulie se desfăşoară „Zilele UNTEATRU”, la UNteatru din Strada Sfinţii Apostoli nr. 44, ce împlineşte 7 ani de existenţă. Programul primei zile cuprinde:

– de la ora 18:00, la sala de teatru, premiera de teatru coregrafic „Eine Kleine Nachtmusik”, un spectacol de Gigi Căciuleanu cu Lari Giorgescu;

– de la ora 19:30, la sala bar, lansarea cărţii şi expoziţiei de desene Gigi Căciuleanu – „Eine Kleine Nachtmusik”;

– de la ora 20:00, la sala de teatru, o a doua reprezentaţie cu premiera de teatru coregrafic „Eine Kleine Nachtmusik”;

– de la ora 21:00, la sala bar, concertul trupei Fără Zahăr.

* De la ora 20:00, la Godot Cafe Teatru începe „Sub pragul de sus”, one-man-show de şi cu Răzvan Vasilescu bazat pe fascinantul text „Under the Lintel” al lui Glen Berger.

muzica - evenimentMUZICĂ

* În cadrul Festivalului „Vara Magică”, Ateneul Român găzduieşte, de la ora 19:00, concertul de capodopere ale muzicii de cameră susţinut de Ansamblul RARO alcătuit din: Erik Schumann – vioară, Răzvan Popovici – violă, Justus Grimm – violoncel şi Diana Ketler – pian. În program: Cvartetul cu pian în sol minor de Mozart, Barcarole pentru cvartet cu pian de Saint-Saens, Rapsodia Română nr. 1 de Enescu (într-un aranjament pentru cvartet cu pian de Thomas Wally) şi Cvartetul cu pian nr. 1, în do minor de Fauré.

* Green Hours vă propune, de la ora 19:30, concertul susţinut de trupa Spectrum formată din Miruna Maria – vocal; Ingrid Isabelle – pian, vocal; Anca Sîrbu – ghitară, vocal.

* De la ora 20:00 încep alte două concerte:

– unul de muzică românească dat de Joy Band pe terasa Berăriei H;

– altul de Bossanova, Jazz & more cu Alma Nicole la ARTea.

* Hard Rock Café vă invită, de la 21:00, la un show unic în România dat de „2 Vibes Symphony”, un proiect nou având ca membrii pe Ciprian Rogojan – fondator al formaţiei SISTEM şi Alexandru Anastasiu – câştigător al marelui premiu Yamaha la vibrafon, alături de un cor, o orchestră şi o voce feminină: Laura Bretan.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.