Turcia marcheaza un an de la lovitura de stat esuata

Zeci de mii de turci s-au adunat astazi la Istanbul pentru a participa la festivitatile oficiale de comemorare prilejuite de implinirea unui an de la lovitura de stat esuata.
Podul de peste Bosfor din Istanbul a fost inchis traficului si a fost inconjurat de un important dispozitiv de politie iar transportul public in Istanbul a fost gratuit astazi.
Parlamentul de la Ankara a organizat o sesiune speciala si a dat asigurari ca Turcia nu se va mai confrunta niciodata cu acest tip de calamitati iar guvernul a calificat esecul puciului drept o victorie a democratiei si l-a comparat cu lupta pentru independenta din timpul primului razboi mondial.
In schimb organizatia Reporteri fara frontiere apreciaza ca dupa lovitura de stat esuata de acum un an Turcia s-a transformat in cea mai mare inchisoare din lume pentru mijloacele de comunicare ca urmare a persecutarii vocilor critice.
In timpul evenimentelor de acum un an si-au pierdut viata mai mult de 250 de oameni iar alti peste 2 mii au fost raniti.
Zeci de mii de persoane au fost retinute, trimise in judecata sau concediate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.