Achiziţiile militare ale României sunt făcute pentru a întări apărarea ţării

Achiziţiile militare ale României nu sunt făcute cu intenţia de a tensiona relaţiile Bucureştiului cu Rusia, ci pentru a întări apărarea ţării, a declarat astăzi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Afirmația vine în contextul tranzacției dintre țara noastră și Statele Unite cu privire la cumpărarea a şapte sisteme de apărare cu rachete Patriot, în valoare totală de 3,9 miliarde de dolari.

Membru NATO din 2004 şi membru al Uniunii Europene din 2007, România s-a angajat să majoreze cheltuielile militare cu până la 2% din PIB.

Klaus Iohannis a subliniat că armata noastră are nevoie de echipamente moderne și eficiente, menite să garanteze securitatea românilor.

Reamintim că șeful statului român a participat astăzi la exercițiul militar Saber Guardian 2017, care se desfășoară la Cincu. Este vorba despre cea mai amplă și complexă activitate multinațională de pregătire din acest an.
La exercițiu participă aproximativ 25.000 de militari și peste 2.000 de mijloace de luptă din 22 de țări aliate și partenere.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.