Sisteme inteligente online de gestionare a fântânilor arteziene

Pentru reducerea consumului de energie electrică și intervenția promptă în cazul defecțiunilor sau vandalizărilor, Administrația Domeniului Public Sector 2 a instalat, în premieră în România, un sistem integrat de automatizare și semnalizare a funcționării fântânilor arteziene.

Sistemul a fost testat la 9 din cele 12 fântâni arteziene din sector,  el fiind montat gratuit, cu titlu experimental, de către o firmă specializată.

In perioada următoare, Administrația Domeniului Public Sector 2 si-a propus să extindă acest sistem și la cele 15 fântâni cu apă potabilă de mare adâncime funcționabile în sectorul 2.

Sistemul constă în montarea unor senzori de ploaie și de vânt la fiecare dintre fântâni, gestionaţi de o aplicație informatică care permite controlul de la distanță al acestora.

Printre beneficiile oferite de instalarea acestui sistem menționăm:

– posibilitatea de a gestiona funcționarea fântânilor de la distanță, acestea putând fi oprite sau pornite printr-o aplicație ce poate fi instalată pe telefonul mobil sau PC;

– monitorizarea defecțiunilor ce pot apărea;

– adaptarea funcționării fântânilor arteziene la parametrii atmosferici;

– prevenirea vandalizărilor;

– prevenirea defecțiunilor la pompele de apă prin oprirea automată a acestora la inundarea bazinului.

Toate aceste beneficii permit realizarea unor economii considerabile, fie că vorbim de economii la energia electrică, atunci când fântânile sunt oprite pe timp de noapte sau când plouă, fie în cazul în care, grație notificărilor primite, intervenția promptă în cazul defecțiunilor sau vandalizărilor permite diminuarea considerabilă a pagubelor.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.