Cele mai interesante evenimente de astăzi, 14 iulie, din Bucureşti

CINEMA

* Proiecţiile a două medalioane au loc astăzi la Cinemateca Eforie:

– de la ora 18:00, „Mărturisirile unui comisar de poliţie făcute procurorului Republicii” thriller poliţist regizat de Damiano Damiani, de la a cărui naştere s-au împlinit 95 de ani, cu Franco Nero, Martin Balsam, Marilù Tolo;

– de la ora 20:00, „Triumful voinţei”, documentar de propagandă regizat în Germania anului 1935 de Leni Riefenstahl, de la a cărei naştere se vor împlini 115 ani, pe 22 august.

* În parcul Bazilescu, în cadrul programului „Vacanţa de Vară cu EXCELSIOR”, astă-seară, de la ora 21:00, este proiectat filmul de aventuri „Roşcovanul” de Francisc Munteanu, cu Costel Băloiu în rolul titular. De la aceeaşi oră, mâine rulează „Zestrea Domniţei Ralu” – partea a doua în regia lui Dinu Cocea a tripticului dedicat haiducului Şaptecai, interpretat de Florin Piersic, şi episodul 5 al seriei „Haiducii” – iar Duminică, 16 iulie, este proiectată comedia dramatică muzicală „Actorul şi sălbaticii”, regizată de Manole Marcus, cu Toma Caragiu într-un rol inspirat de celebrul Constantin Tănase.

* Timp de o lună de zile, în Parcul Drumul Taberei se desfăşoară „Vara culturală”, eveniment organizat de Primăria Sectorului 6 ce cuprinde, pe lângă ateliere de creaţie şi sesiuni de muzică live, proiecţii de filme ce încep de la ora 21:00. Astă-seară rulează „Zeii Egiptului” film fantastic de aventuri avându-i în distribuţie pe Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites şi Geoffrey Rush. Mâine seară puteţi viziona comedia „Central Intelligence / Agenţi aproape secreţi” cu Kevin Hart şi Dwayne Johnson, iar Duminică, 16 iulie, drama fantastică de aventuri „The Huntsman: Winter’s War / Războinicul Vânător şi Crăiasa Zăpezii” cu Jessica Chastain, Emily Blunt, Chris Hemsworth, Charlize Theron.

TEATRU

* UNteatru vă propune, de la ora 19:00, spectacolul „Hamlet”, după celebra piesă a lui Shakespeare, de şi cu: Alina Berzunţeanu, Richard Bovnoczki şi Peter Kerek.

* Tot de la ora 19:00 încep spectacolele de teatru stradal ale celui de-al treilea weekend al Festivalului B-FIT in the Street! 2017.

Programul acestora îl găsiţi aici.

* La Teatrul Act, de la ora 19:30 începe „Absolut!”, one-man show cu Marcel Iureş, dramatizare de Alexandru Dabija după „Ivan Turbincă” de Ion Creangă.

* De la ora 20:00, Teatrul Metropolis găzduieşte, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru, spectacolul cu piesa „Prada” de Joe Orton regizat de Jovana Stojanović şi produs de University of Arts Belgrade.

* Grădina Televiziunii Române găzduieşte, de la ora 20:30, „Colonelul şi păsările”, comedie de Hristo Boicev despre relativitatea realităţii şi a normalului, regizată de Ingrid Bonta şi jucată de: Alexandra Gabriela Niţă, Celina Niţu, Ruxandra Balasu, Veronica Ungureanu, Pavel Bârsan.

* Începând cu ora 22:00, la Gallery, din strada Leonida nr. 9 – 11, se desfăşoară un spectacol de cabaret, urmat de un maraton poetic nocturn intitulat „#NoaptecaPoeţii”. Moderatori: Mircea-Dan Duţă şi Daniel Sur. Invitată specială: Irinel Anghel.

MUZICĂ

* „Cuentos del Barrio” se intitulează concertul de muzică sud-americană susţinut de Ioana Ernea acompaniată la pian de Luis Angel Palomino Tuero, de la ora 20:00 în ARTea.

* La Teatrul de Artă, de la ora 20:30 începe primul concert oficial al trupei OSA, formată din: Andrei V Ciopec – solist & versuri, Elena Albu – vioară şi Cosovanul Paul Ovidiu – chitară.

* Tot de la ora 20:30, KEO şi invitaţii săi – Alexandra Ungureanu, Paula Seling şi Misty – cântă în limba franceză la Grădina cu Filme a Creart, în cadrul Frenchmania, de Ziua Franţei.

* Cu aceeaşi ocazie, în Expirat – Halele Carol începe „Le funk et le boogie” cu Cosmin Pojoranu, de la Funky Citizens.

* În True Club, de la ora 22 are loc un concert aniversar al trupei Friends la 10 ani de la înfiinţare.

* Tot de la ora 22:00, Ekaterina şi 24 Music Band cântă în Hard Rock Cafe.

CARTE

Lansarea volumului de eseuri bahice „De viţă românească”, semnat de Mihai Nicolae, are loc de la ora 18:00, în Clubul Ţăranului Român. Discută despre volum: Iulia Modiga (sociolog), Marian Voicu (realizator TV), Carmen Văsioiu (somelier), Maria Capelos (jurnalist), şi scriitorii Dumitru Bădiţa şi Liviu G. Stan.

EVENIMENTE

* De astăzi se deschide sezonul nocturn de poezie contemporană organizat de ARCEN (Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate) până pe 15 septembrie. Această a treia ediţie a proiectului „21 de Nocturne. Poezie contemporană, Muzică şi Vin” debutează de la ora 21:00, pe terasa blocului Magheru One.

* În acest sfârşit de săptămână, pe terasa Berăriei H are loc Paprika Fest, singurul festival din România dedicat iubitorilor de mâncare condimentată.

FILATELIE

Începând de astăzi în reţeaua de magazine a Romfilatelia, inclusiv în cel online, este disponibilă emisiunea comemorativă „1917 – Pe aici nu se trece!”, ce celebrează un secol de la momentele decisive din destinul istoric al României, lansată de Ziua Mărcii Poştale Româneşti (15 iulie).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.