Cele mai interesante evenimente de astăzi, 14 iulie, din Bucureşti

CINEMA

* Proiecţiile a două medalioane au loc astăzi la Cinemateca Eforie:

– de la ora 18:00, „Mărturisirile unui comisar de poliţie făcute procurorului Republicii” thriller poliţist regizat de Damiano Damiani, de la a cărui naştere s-au împlinit 95 de ani, cu Franco Nero, Martin Balsam, Marilù Tolo;

– de la ora 20:00, „Triumful voinţei”, documentar de propagandă regizat în Germania anului 1935 de Leni Riefenstahl, de la a cărei naştere se vor împlini 115 ani, pe 22 august.

* În parcul Bazilescu, în cadrul programului „Vacanţa de Vară cu EXCELSIOR”, astă-seară, de la ora 21:00, este proiectat filmul de aventuri „Roşcovanul” de Francisc Munteanu, cu Costel Băloiu în rolul titular. De la aceeaşi oră, mâine rulează „Zestrea Domniţei Ralu” – partea a doua în regia lui Dinu Cocea a tripticului dedicat haiducului Şaptecai, interpretat de Florin Piersic, şi episodul 5 al seriei „Haiducii” – iar Duminică, 16 iulie, este proiectată comedia dramatică muzicală „Actorul şi sălbaticii”, regizată de Manole Marcus, cu Toma Caragiu într-un rol inspirat de celebrul Constantin Tănase.

* Timp de o lună de zile, în Parcul Drumul Taberei se desfăşoară „Vara culturală”, eveniment organizat de Primăria Sectorului 6 ce cuprinde, pe lângă ateliere de creaţie şi sesiuni de muzică live, proiecţii de filme ce încep de la ora 21:00. Astă-seară rulează „Zeii Egiptului” film fantastic de aventuri avându-i în distribuţie pe Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites şi Geoffrey Rush. Mâine seară puteţi viziona comedia „Central Intelligence / Agenţi aproape secreţi” cu Kevin Hart şi Dwayne Johnson, iar Duminică, 16 iulie, drama fantastică de aventuri „The Huntsman: Winter’s War / Războinicul Vânător şi Crăiasa Zăpezii” cu Jessica Chastain, Emily Blunt, Chris Hemsworth, Charlize Theron.

TEATRU

* UNteatru vă propune, de la ora 19:00, spectacolul „Hamlet”, după celebra piesă a lui Shakespeare, de şi cu: Alina Berzunţeanu, Richard Bovnoczki şi Peter Kerek.

* Tot de la ora 19:00 încep spectacolele de teatru stradal ale celui de-al treilea weekend al Festivalului B-FIT in the Street! 2017.

Programul acestora îl găsiţi aici.

* La Teatrul Act, de la ora 19:30 începe „Absolut!”, one-man show cu Marcel Iureş, dramatizare de Alexandru Dabija după „Ivan Turbincă” de Ion Creangă.

* De la ora 20:00, Teatrul Metropolis găzduieşte, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru, spectacolul cu piesa „Prada” de Joe Orton regizat de Jovana Stojanović şi produs de University of Arts Belgrade.

* Grădina Televiziunii Române găzduieşte, de la ora 20:30, „Colonelul şi păsările”, comedie de Hristo Boicev despre relativitatea realităţii şi a normalului, regizată de Ingrid Bonta şi jucată de: Alexandra Gabriela Niţă, Celina Niţu, Ruxandra Balasu, Veronica Ungureanu, Pavel Bârsan.

* Începând cu ora 22:00, la Gallery, din strada Leonida nr. 9 – 11, se desfăşoară un spectacol de cabaret, urmat de un maraton poetic nocturn intitulat „#NoaptecaPoeţii”. Moderatori: Mircea-Dan Duţă şi Daniel Sur. Invitată specială: Irinel Anghel.

MUZICĂ

* „Cuentos del Barrio” se intitulează concertul de muzică sud-americană susţinut de Ioana Ernea acompaniată la pian de Luis Angel Palomino Tuero, de la ora 20:00 în ARTea.

* La Teatrul de Artă, de la ora 20:30 începe primul concert oficial al trupei OSA, formată din: Andrei V Ciopec – solist & versuri, Elena Albu – vioară şi Cosovanul Paul Ovidiu – chitară.

* Tot de la ora 20:30, KEO şi invitaţii săi – Alexandra Ungureanu, Paula Seling şi Misty – cântă în limba franceză la Grădina cu Filme a Creart, în cadrul Frenchmania, de Ziua Franţei.

* Cu aceeaşi ocazie, în Expirat – Halele Carol începe „Le funk et le boogie” cu Cosmin Pojoranu, de la Funky Citizens.

* În True Club, de la ora 22 are loc un concert aniversar al trupei Friends la 10 ani de la înfiinţare.

* Tot de la ora 22:00, Ekaterina şi 24 Music Band cântă în Hard Rock Cafe.

CARTE

Lansarea volumului de eseuri bahice „De viţă românească”, semnat de Mihai Nicolae, are loc de la ora 18:00, în Clubul Ţăranului Român. Discută despre volum: Iulia Modiga (sociolog), Marian Voicu (realizator TV), Carmen Văsioiu (somelier), Maria Capelos (jurnalist), şi scriitorii Dumitru Bădiţa şi Liviu G. Stan.

EVENIMENTE

* De astăzi se deschide sezonul nocturn de poezie contemporană organizat de ARCEN (Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate) până pe 15 septembrie. Această a treia ediţie a proiectului „21 de Nocturne. Poezie contemporană, Muzică şi Vin” debutează de la ora 21:00, pe terasa blocului Magheru One.

* În acest sfârşit de săptămână, pe terasa Berăriei H are loc Paprika Fest, singurul festival din România dedicat iubitorilor de mâncare condimentată.

FILATELIE

Începând de astăzi în reţeaua de magazine a Romfilatelia, inclusiv în cel online, este disponibilă emisiunea comemorativă „1917 – Pe aici nu se trece!”, ce celebrează un secol de la momentele decisive din destinul istoric al României, lansată de Ziua Mărcii Poştale Româneşti (15 iulie).

Lasă un răspuns