Cele mai interesante evenimente de astăzi, 13 iulie, din Bucureşti

filmele-lux-10-pentru-10CINEMA

* La Cinemateca Eforie, de la ora 17:30 rulează, în cadrul medalionului „Andrei Mihalkov – Koncealovski, 80 de ani (20 august)”, drama „Primul învăţător”, adaptare după o povestire de Cinghiz Aitmatov realizată în 1965.

* La Grădina cu filme a Creart, de la ora 21 este proiectată drama „Aferim!”, realizată de Radu Jude şi premiată cu Ursul de Argint, pentru cea mai bună regie, la Festivalul de la Berlin.

* Institutul Italian de Cultură prezintă, în cadrul programului estival de proiecţii săptămânale cu intrare liberă din grădina sa, comedia „Gli ultimi saranno ultimi / Cei din urmă vor fi… cei din urmă” de Massimiliano Bruno, cu: Paola Cortellesi, Alessandro Gassmann, Fabrizio Bentivoglio.

* În cadrul evenimentului Paramount Channel „Cinema sub stele”, la DESCHIS Gastrobar, de la ora 21:00 puteţi viziona gratuit filmele-cult „Usual Suspects” şi „48 Hours”.

scena teatruTEATRU

* La Teatrul Act, de la ora 19:30 începe „Absolut!”, one-man show cu Marcel Iureş, dramatizare de Alexandru Dabija după „Ivan Turbincă” de Ion Creangă.

* Tot de la ora 19:30, în Clubul Ţăranului începe spectacolul de absolvire FabriLab intitulat „Colivia” regizat de Tony Adam.

* Liana Mărgineanu şi Richard Bovnoczki interpretează, de la ora 20:00 la UNteatru, cele două personaje ale spectacolului „Veghe”, scris de Morris Panych şi regizat de Dan Lăcătuşu.

* De la aceeaşi oră 20:00, Teatrul Metropolis găzduieşte, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru, spectacolul Facultăţii de teatru a Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi „Pană de automobile” scris de Friedrich Dürrenmatt şi regizat de Laura Bilic.

* Tot de la ora 20:00, începe alte două spectacole:

– „Sub pragul de sus”, one-man-show de şi cu Răzvan Vasilescu, bazat pe fascinantul text „Under the Lintel” al lui Glen Berger, la Godot Cafe – Teatru;

– „Terapie în trei”, prezentat de Teatrul Roşu în Club The Hub, jucat de Maria Radu, Luminiţa Bucur şi Oleg Apostol.

muzicaMUZICĂ

* Albumul „In-Fusion” realizat de Călin Pop & Marius Pop este lansat la ora 15:00, în Clubul Ţăranului.

* Muzeul Municipiului Bucureşti organizează concertul „Seară balcanică”, cu Arlinda Morava (soprană), Andreea Ştefănescu (vioară) şi Bucharest Ladies Cvintet, ce are loc de la ora 19:30, la Muzeul Nicolae Minovici.

* „A Summer’s Tale” se intitulează concertul susţinut, de la aceeaşi oră 19:30 la Green Hours, de Marina Arsene – voce, Ciprian Pop – chitară şi Oleg Laşcu – contrabas.

* Tot de la ora 19:30, la Spaţiul M60 din strada C.A. Rosetti nr. 3, începe prezentarea noului proiect acustic semnat Alexandra Ungureanu & Band.

* Music for soul – Boluri Tibetane, Vocale & Overtonuri cu Ambra puteţi asculta, de la ora 20:00, la ARTea.

* Tot de la ora 20:00, pe terasa Berăriei H cântă Ioana Ignat.

* De la ora 21:30, în Hard Rock Cafe, trupa Triplu SEC lansează, în cadrul unui concert, prima piesa proprie din carieră în videoclip: „Poezii”.

EXPOZIŢII

* La ArCuB – Hanul Gabroveni, de la ora 18:00 este vernisată expoziţia „Life is What Happens to You While You’re Busy Making Other Plans”, ce poate fi vizitată până pe 16 august. Având titlul inspirat de piesa „Beautiful Boy” a renumitului John Lennon, expoziţia tratează o serie de teme şi probleme filosofice precum predestinarea, hazardul şi relativismul unor situaţii şi contexte. Simona Vilău a selectat lucrări realizate de artiştii: Ioana Alexe, Alina Buga, Ciprian Paleologu, Alexandru Rădvan, David Şandor şi Bogdan Vlăduţă.

* De la ora 19:00, la Galeria Galateca are loc o întâlnire cu artistul vizual Ciprian Istrate şi vernisajul celui mai nou proiect al său: „A’TOPIA”, un discurs plastic despre căutare, explorare, reflectare, regăsire şi împăcare ce poate fi vizionat până pe 3 septembrie. Curator: Iulia Gorneanu.

DIALOG

Cu ocazia lansării Caietului expoziţiei de master de anul acesta, de la ora 18:00, la Galeria Posibilă din strada Popa Petre nr. 6, Daria Ghiu intră în dialog cu Alexandra Ivanciu şi Mihai Popescu, autorii proiectelor expuse anul acesta: „Embodying Herstories” – instalaţie video şi „Expediţie”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.