Cele mai interesante evenimente de astăzi, 12 iulie, din Bucureşti

 

film-reel-and-clapperboardCINEMA

La Cinemateca Eforie, de la ora 20:00 rulează, în cadrul medalionului „Damiano Damiani, 95 de ani de la naştere (23 iulie)”, westernul „Quién sabe? / Un glonte pentru general”, regizat în 1967, cu: Gian Maria Volontè, Klaus Kinski, Martine Beswick, Lou Castel, Jaime Fernández, Andrea Checchi.

Teatru

TEATRU

* Florin Zamfirescu şi Tania Filip interpretează cele două personaje ale piesei „Doi pe o bancă” de Aleksandr Ghelman, de la ora 20:00 la Godot Cafe Teatru.

* Tot de la ora 20:00, Richard Bovnoczki este protagonistul în „Moscova-Petuski”, one man show de zile mari scris de Venedikt Erofeev şi regizat de Theodora Herghelegiu la UNteatru.

* De la aceeaşi oră 20:00, Teatrul Metropolis găzduieşte un spectacol al Academiei de muzică, teatru şi arte plastice din Chişinău în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru: „Omul Pernă” de Martin McDonagh, regizat de Vlad Ciobanu.

* Şi Ceainăria ARTea vă propune un spectacol, cu începere de la ora 20:00: „Priveşte înapoi cu mânie” de John Osborne, în regia lui Vali Radu.

Note muzicaleMUZICĂ

* Orchestra Română de Tineret, susţine un concert sub bagheta lui Cristian Mandeal, de la ora 19:30, la Ateneul Român, în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional „Vara Magică”. Soliştii serii sunt Christoph Sietzen şi Cvartetul Wave – percuţie, iar programul cuprinde: Concertele pentru percuţie şi orchestră compuse de Einojuhani Rautavaara şi, respectiv, de Avner Dorman şi Suita „Carmen” de Bizet / Shchedrin.

* Loredana (voce) şi Andrei (chitară) vă invită la o seară de muzică pe cât de simplă, pe atât de învăluitoare, ce începe de la ora 20:00 în Londophone din strada Zalomit nr. 2.

* Tot de la ora 20:00, pe terasa Berăriei H răsună muzică românească pe care o îndrăgeşti, dar rar o mai poţi asculta, interpretată de Joy Band.

picturaEXPOZIŢIE

De astăzi până pe 13 august, la Sala Coloanelor a ArCuB din Hanul Gabroveni puteţi vizita expoziţia de pictură „Hipnotic by Marian Ionescu”, eveniment susţinut de Direcţia 5.

DIALOG, DEZBATERE

* La Librăria Humanitas Kretzulescu, de la  ora 19:30 are loc primul eveniment – dialog cu artişti din 6 domenii – film, teatru, muzică, dans, arte plastice, fotografie -, din seria specială organizată în colaborare ce Asociaţia Culturală „Verbs describe us”. Prima invitată este actriţa Rodica Mandache, care va vorbi celor prezenţi astă-seară despre spectacolele sale, despre marile întâlniri profesionale şi despre cariera de profesor.

* Dezbatere moderată de criticul de film Andrei Rusu şi scriitoarea Svetlana Cârstean în cadrul „Intersecţiilor de miercuri” ce au loc de la ora 20:00, la Rezidenţa Scena9 din strada I.L. Caragiale nr. 32. Invitaţii serii sunt Tudor Chirilă, Iulia Popovici (critic şi curator de arte performative), Raluca Voinea (critic de artă şi curator) şi Andrei Anastasescu (traducător literar), cu care moderatorii vor discuta despre: management cultural, evenimente, ateliere, expoziţii, căutare de fonduri, căutare de spaţii, aplicaţii, formulare, rezidenţe, uniuni de creaţie, solidaritate, onorarii, statutul artistului, manager, activist sau artist.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.