Cele mai interesante evenimente de astăzi, 11 iulie, din Bucureşti

filmCINEMA

* Două proiecţii mai speciale au loc astăzi la Cinemateca Eforie:

– de la ora 17:30, în cadrul medalionului „Dustin Hoffman, 80 de ani (8 august)” rulează filmul de familie, fantastic şi de aventuri „Hook” adaptare după J. M. Barrie regizată în 1991 de Steven Spielberg, ce-i mai are în distribuţie pe Robin Williams, Julia Roberts, Maggie Smith, Bob Hoskins;

– de la ora 20:00 este prezentată, în ciclul „Istoria filmului universal în capodopere”, drama romantică şi de război „De aici în eternitate”, adaptare după romanul lui James Jones „From Here To Eternity” regizată în 1953 de Fred Zinnemann, cu Burt Lancaster, Montgomery Clift, Deborah Kerr, Donna Reed, Frank Sinatra, Philip Ober, Ernest Borgnine.

* La Grădina cu filme a Creart, de la ora 21 este proiectată comedia animată „Ratatouille” de Brad Bird despre Remy, un tânăr şoarece al cărui vis este să devină maestru bucătar.

* Grădina Tranzit, din strada Gazelei nr. 44, găzduieşte, de la ora 21:00, premiera naţională a filmului „Girl Power”, regizat de Sany, o artistă de graffiti din Praga, şi care este o călătorie în jurul lumii, dar şi primul documentar despre street art la feminin.

TeatruTEATRU

De la ora 19, la UNteatru începe o reprezentaţie cu „La ţigănci”, adaptare după Mircea Eliade de Andrei şi Andreea Grosu având în distribuţie pe: Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Corina Moise, Florina Gleznea, Cristina Casian, Bogdan Cotlet.

muzica - evenimentMUZICĂ

* La Muzeul Colecţiilor de Artă, de la ora 18:00 Raluca Enea susţine recitalul  „Clavecinul regilor”, organizat în parteneriat cu Galeria Posibilă şi Asociaţia Antiqva pentru a contribui la strângerea de fonduri destinate restaurării clavecinului istoric Taskin de la Muzeul Naţional Peleş.

* Seria concertelor „Jazzulescu la Kretzulescu” continuă cu cel dat deseară, de la ora 20:30, de trupa Soul Serenade pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu.

* La Godot Cafe Teatru, de la ora 21:30 Emil Bîzgă dă tonul celei de-a 15-a ediţii de Jam Session.

* Tot de la ora 21:30, celebrul Trio al Jazz-ului: Puiu Pascu, Virgil Popescu şi Titi Herescu susţine un concert pe terasa Berăriei H.

Muzeul Taranului RomanDEZBATERE

De la ora 18:00, în Clubul Ţăranului are loc dezbaterea „Sociologia gustiană între «afirmare» interbelică şi «reabilitare» socialistă”, prilejuită de apariţia a două numere tematice din Revista Română de Sociologie, coordonate de Zoltán Rostás şi Ionuţ Butoi sub titlul Perpetua (re)întemeiere a sociologiei româneşti (vol. 1-2) şi a volumelor de antologii „Transhumanţa interbelică în Balcani. Studii şi articole despre aromâni în publicaţiile gustiene”, coord. de Zoltán Rostás şi Martin Ladislau Salamon, respectiv „Culturalizare în uniformă. Articole și documente despre Serviciul Social” (1938-1939), ediţie de Zoltán Rostás şi Dragoş Sdrobiş.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.