Un nou protest anticorupție, aseară, în București

În jurul orelor 20:00, protestatarii au pornit, escortați de Jandarmerie, într-un marș, pe traseul Piața Romană, Piața Universității, Primăria Capitalei, având ca punct terminus sediul DNA, de pe Știrbei Vodă.
Participanții la protest au scandat mesaje de susținere a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi și împotriva corupției, mesaje împotriva ministrului de interne, Carmen Dan, și împotriva partidului de guvernământ, PSD.

Una dintre revendicările lor a fost aceea de a nu se introduce un prag al peejudiciului pentru sancționarea abuzului în serviciu: „Fără prag”!
Pe Bulevardul Regina Elisabeta, în fața sediului Primăriei Capitalei, participanții la marș s-au oprit, pentru câteva minute. Ei au scandat lozinci din care reieșea că Municipalitatea ar fi o instituție profund coruptă și prin care i-au reproșat Primarului General că ar fura banii bucureștenilor și că nu i-ar păsa de aceștia. Când a plouat, Bucureștiul s-a transformat într-o adevărată Veneție, au strigat participanții la marș.

La intersecțiile de pe traseu, au avut loc câteva momente tensionate între manifestanți și jandarmi, deoarece protestatarii ar fi dorit să se deplaseze pe prima bandă de circulație, în timp ce dispozitivul Jandarmeriei îi dirija pentru a merge pe trotuar.
Protestatarii au ajuns în fața sediului DNA de pe Știrbei Vodă în jurul orelor 23:00. Aici au reluat mesajele anticorupție și de sprijin pentru procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. De asemenea, protestatarii au strigat lozinci precum: „Justiție, nu corupție”, „Nu vrem să fim o nație de hoți”, „DNA să vina să vă ia”, „Jos Carmen Dan” sau „PSD, ciuma roșie”, „Ce vrem noi e și pentru voi”, „Veniți cu noi”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.