Este în grafic şi este în optimi la Wimbledon

Eleva lui Darren Cahill a avut o misiune dificilă în turul 3 azi la Wimbledon. Simona a întâlnit-o pe chinezoaica Shuai Peng, o jucătoare experimentată, o jucătoare puternică cu o bună deplasare în teren.
Românca s-a impus în două seturi cu 6-4, 7-6.
În primul set Peng a început în forţă şi a surprins-o pe Simona cu mingiile lungi în colţurile terenului şi cu servicii puternice pe rever. Jocul curge în favoarea chinezoaicei care ajunge la 3-1, dar Simona schimbă registrul tactic şi începe să joace mai apăsat mai ales pe primul serviciu. În scurt timp schimbarea de tactică se observă şi în evoluţia scorului, care devine 3-3 şi apoi 4-4. Din acel moment, sportiva noastră joacă mai agresiv şi mai lung, iar chinezoaica ajunge din ce în ce mai greu la mingiile Simonei. Eleva lui Cahill menţine ritmul şi îşi adjudecă primul set cu 6-4.
În manşa a doua, echilibrul de forţe se menţine în teren, ambele jucătoare încercând să forţeze, dar câteodată prea mult. Se joacă totuşi calculat şi se mizează pe greşeala adversarei. Se ajunge astfel la 5-5 şi apoi la 6-6.
Şi în tie-break egalitatea se menţine şi se merge cap la cap până la 6-6. Simona se dovedeşte jucătoarea mai matură, presiunea scorului o apasă din ce în ce mai tare pe Shuai Peng, care are câteva ezitări, iar Simona nu o iartă şi închide şi setul doi în prelungiri la 7.
În optimi, Simona Halep o va întâlni pe Victoria Azarenka din Belarus.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.