Un nou centru I’Velo Relax

Asociația Green Revolution deschide vineri, 7 iulie, un nou centru I’Velo Relax în București.
Noul centru va funcționa în Parcul Titan din Sectorul 3, în apropierea intrării de la Globul Pământesc.
Centrul va pune pentru început la dispoziția bucureștenilor 50 de biciclete, urmând ca, în funcție de solicitări, acestea să fie suplimentate.
Centrul va fi deschis zilnic, între orele 11.30 – 20.30 (luni-vineri) și 09.30 – 20.30 (sâmbătă și duminică).
În ziua deschiderii, vineri, 7 iulie, toți bucureștenii care vor închiria biciclete de la noul centru I’Velo Relax vor beneficia de gratuitate, în limita a două ore.
Bicicletele I’Velo Relax pot fi închiriate atât contra cost, cât și gratuit. Tinerii sub 16 ani și pensionarii beneficiază de gratuitate pe baza carnetului de elev, respectiv a talonului de pensie.

Tarifele standard de închiriere pentru celelalte categorii de vârstă sunt 5 lei/ oră, respectiv 20 lei/ 24 de ore.
La fel ca în cazul celorlalte centre I’Velo Relax din București, în cel din Parcul Titan, bucureștenii se pot relaxa folosind mai multe categorii de biciclete: biciclete standard pentru adulți, bicicletele pentru copii, precum și cargo-bike-uri pentru transportul celor mici.
Centrul de închirieri din Parcul Titan devine astfel al treilea centru I’Velo Relax din București, alături de cele situate în Parcul Tineretului (intr. Gheorghe Șincai), respectiv în Parcul Herăstrău (intr. Charles de Gaulle).
I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din România și are ca scop introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieții urbane, atât pentru recreere, cât și ca mijloc de transport alternativ și sănătos.
În cei șapte ani de funcționare la nivel național, programul I’Velo a reușit să scoată peste 1.400.000 de români la pedalat și a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 2.180 de tone.
Programul I’Velo, inițiat de Raiffeisen Bank și Green Revolution, se desfășoară cu sprijinul primăriilor din București, Brașov, Sibiu, Iași, Constanța, Alba Iulia, Oradea, precum și al Administratiei Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.