Cele mai interesante evenimente de astăzi, 6 iulie, din Bucureşti

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, de la ora 17:30 este proiectat, la cererea spectatorilor, filmul american horror şi fantastic „King Kong”, din 1933, având în distribuţie pe: Fay Wray, Bruce Cabot, Robert Armstrong, Frank Reicher, Sam Hardy şi… King Kong.

* La împlinirea a 100 de ani de la naşterea Preşedintelui Statelor Unite John F. Kennedy, Ambasada SUA, organizează prezentarea filmului „John F. Kennedy: Years of Lightning, Day of Drums”, de la ora 19:00, la Grand Cinema din Băneasa.

* În luna iulie funcţionează, de astăzi, Paramount Rooftop Cinema, cinematograf situat la cea mai mare altitudine din Bucureşti, adică la terasa Deschis Gastrobar din Splaiul Unirii nr. 160, unde pot fi urmărite gratuit lungmetraje de pe Paramount Channel. Astă-seară, de la ora 21:00, rulează filmele „Mission Impossible 1” şi „Mission Impossible 2”.

* Institutul Italian de Cultură începe un program estival de proiecţii săptămânale cu intrare liberă în grădina sa. Prima are loc deseară, de la ora 21:30 şi vă propune comedia „Torno indietro e cambio vita” de Carlo Vanzina, despre doi prieteni nemulţumiţi de viaţa lor care se întorc în timp pentru a şi-o schimba.

TEATRU

* La Teatrul Excelsior, de la ora 19:00 are loc a treia reprezentaţie cu musicalul „Our Ladies of Perpetual Succour / Fecioarele noastre grabnic ajutătoare” de Lee Hall, ce prezintă povestea a şase prietene, eleve ale unei şcoli catolice de fete din oraşul scoţian Oban, interpretate de: Alina Petrică, Meda Topîrceanu, Aylin Cadîr / Ioana Mărcoiu, Daniela Tocari, Oana Puşcatu, Ana Bianca Popescu.

* De la ora 19:30, Ana Ularu şi Lucian Iftime interpretează cele două personaje ale piesei „O intervenţie” de Mike Bartlett pusă în scenă la Teatrul Act de Radu Iacoban.

* În Club The Hub, Teatrul Roşu prezintă, de la ora 20:00, spectacolul „Terapie în trei” jucat de Maria Radu, Luminiţa Bucur şi Oleg Apostol.

* Tot de la ora 20:00, la Godot Cafe-Teatru începe piesa „Omul-pernă” de dramaturgul irlandez Martin McDonagh, regizată de Ion Florin Grigoraş şi interpretată de Rareş Andrici, Cosmin Dominte, George Lepădatu şi Tudor Andronic.

MUZICĂ

* Ada Milea şi violonistul Alexander Bălănescu susţin un concert, de la ora 19:00, la „Verde Stop”, din strada Barbu Văcărescu nr. 161-164, în cadrul proiectului muzical „Backyard Acoustic Season”.

* L’amour du Jazz se intitulează concertul dat de artiştii de la Nud Jazz Duo de la ora 19:00, la Astrodom, din strada Alexandru Constantinescu nr. 33.

* În finalul celei de-a 9-a ediţii a Festivalului Ţintea Muzicală, de la ora 19:00, la Sala „Auditorium” a Universităţii Naţionale de Muzică au loc workshopul şi concertul „Ş-am încălecat pe-o şa, şi v-am spus poveste-aşa”. Igor Gross vorbeşte despre „Extinderea posibilităţilor instrumentelor de percuţie cu ajutorul mediului electronic”, ilustrarea acestei teme fiind făcută de ansamblu „Korvat Auki / Ears Open” din care face parte, condus de Niilo Tarnanen. În program lucrări semnate de: Florian Bogner, Adina Dumitrescu, Alexander Eberhard, Igor Gross, Niilo Tarnanen, Sabina Ulubeanu.

* Muzeul Naţional al Literaturii Române organizează, de la ora 20:00, evenimentul „Mircea Baniciu în grădină la Muzeu” , o întâlnire cu poezia şi muzica folk.

* „Muzica de pe la Noi, pe Ritmuri de pe la Alţii” este titlul concertului Old Spirits Reunion ce începe de la ora 20:00 în ARTea.

* În grădina ceainăriei Serendipity, de la ora 20:30 are loc un concert de French Swing-Jazz & Chansonettes cu Diana Tudor (voce) şi Alexandru Burcă (claviaturi).

* Bucharest Jazz Festival are azi în program:

# În Piaţa George Enescu:

– de la ora 20:00, concertul de prezentare a celui de-al treilea album de autor semnat A-C Leonte, „Reveries”, o sinteză a experienţelor muzicale din ultimii ani ai solistei şi ai companionilor ei de încredere, ce combină jazzul cu muzica electronică, psihedelică şi experimentală într-un periplu sonor în care totul este posibil cu ajutorul armoniilor vocale, texturilor electronice şi improvizaţiilor colective;

– de la ora 21:30, începe concertul Ion Baciu Jr. feat. Ari Hoenig & Or Bareket;

# La ArCuB – Hanul Gabroveni au loc:

– de la ora 23:00, minirecitaluri ale soliştilor vocali din finala concursului New Jazz Voices;

– după ora 24:00, clubul festivalului rezervat sesiunilor live şi improvizaţiilor de jazz susţinute de saxofonistul Cătălin Milea & The Jam Connection, grup format din pianistul Sorin Zlat, bateristul Iulian Nicolau şi contrabasistul Alex Man, împreună cu artiştii festivalului şi muzicienii prezenţi.

EXPOZIŢII

* La Sala „Constantin Brâncuşi” a Palatului Parlamentului, de la ora 17:00 este vernisată expoziţia intitulată „Arta plastică gorjeană – tradiţie şi modernitate”, organizată de Consiliul judeţean Gorj.

* În Salonul Cerchez şi Sufrageria Regală din Muzeul Naţional Cotroceni de la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei „Povestea evantaiului”, ce rămâne deschisă până pe 31 august. Proiectul reconstituie la scară mică istoria unor epoci, prin expunerea a peste 100 de evantaie şi accesorii (mănuşi, lornioane, pudriere, etc.) din trei colecţii deosebite: Aurelia Veronica Filimon, Aurelia Nicolau alias Kera Caliţa şi dr. Adrian-Silvan Ionescu. Vernisajul este urmat de un recital vocal – instrumental susţinut de soprana Raluca Oprea, acompaniată la pian de Ioana-Maria Lupaşcu. Bucureşti Fm este partener media al evenimentului.

* Muzeul Naţional al Ţăranului Român organizează, tot de la ora 18:00, vernisajul expoziţiei de pictură „O teofanie în piatră şi în duh. Să reînviem mănăstirea ortodoxă românească de la Iordan”, la Sala Tancred Bănăţeanu, unde poate fi vizitată până pe 23 iulie. Bucureşti Fm este partener media al evenimentului.

* În sălile Kretzulescu ale Muzeului Naţional de Artă al României de la ora 18:30 este vernisată expoziţia de grafică „Întâlniri în pagini tipărite: Tudor Banuş – Honoré Daumier”, în prezenţa artistului român. Mai iau cuvântul Petru Lucaci – preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România, Horaţiu Mălăele – actor şi caricaturist, şi Ovidiu Şimonca – redactor-şef adjunct la revista Observatorul Cultural.

EVENIMENT

Tot Muzeul Naţional de Artă al României găzduieşte, în Sufrageria Regală, evenimentul „Mesageri identitari” organizat de Institutul Cultural Român, de la ora 19:30. Programul include o serie de expozeuri susţinute de: dr. Anne Théry – specialist de la Muzeul Matisse, prof. univ. Doina Işfănoni, prof. univ. Adina Nanu, Liliana Țuroiu -preşedintele Institutului Cultural Român, Călin Stegerean – directorul Muzeului Naţional de Artă. Seara se încheie cu un minirecital de lieduri folclorice în interpretarea Ioanei Ardelean – voce, acompaniată la pian de profesorul Aurel Mustăţea. La eveniment participă ambasadorul Franţei în România, Michèle Ramis

CARTE

La Librăria Humanitas Kretzulescu, de la ora 18:30, începe o lectură şi un dialog cu Tudor Ganea despre cel de-al doilea roman al său, „Miere”. Invitaţi: Laura Câlţea şi Radu Paraschivescu. Moderatoare: Eli Bădică.

DIVERSE

* Administraţia Fondului Cultural Naţional organizează, de la ora 17:00, în Clubul Ţăranului, o sesiune de consultare publică ce vizează discutarea ariilor priorităţilor de finanţare pentru proiecte culturale.

* Seminarul „The Devil in Politics” cu tema „The totalitarian regime as turning away altruism” are loc, de la ora 18:30, la Secţia de Ştiinţe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universităţii din Bucureşti, la sala de conferinţe din strada D. Brândză nr. 1.

* La ODD din strada Şelari nr. 13, de la ora 19:00, Michal Novotný – directorul Centrului pentru Arta Contemporană „FUTURA” din Pragae curator independent şi scriitor – susţine epunerea „Rich Women Are Beautiful”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.