Discutii despre ELCEN, metrou si Centura Capitalei

Prim-ministrul Mihai Tudose s-a intalnit, astazi, la sediul Primariei Capitalei cu cei sapte primari din Bucuresti.

La finalul intalnirii, care a durat aproape doua ore, primarul general, Gabriela Firea, a declarat ca a adus in atentia premierului dorinta Municipalitatii de a cumpara pachetul majoritar de actiuni al ELCEN de la Ministerul Energiei. Prim-ministrul si-a declarat interesul pentru a discuta in interiorul Guvernului solicitarea Primariei Capitalei si pentru a lua masuri, astfel incat, iarna viitoare, bucurestenii sa nu mai aiba probleme cu caldura.

O alta problema discutata a fost aceea a Soselei de Centura. Mihai Tudose a spus ca, la nivelul Ministerului Transporturilor, sa va realiza o comisie care sa analizeze masurile necesare pentru crearea cat mai rapid a unor accese peste centura, asemenea celui inceput la Domnesti, la Popesti-Leordeni si la Andronache. Cu privire la acest subiect, Mihai Toader a precizat: „Nu conteaza cine o are (n.r. Soseaua de Centura), conteaza sa o avem cu totii”.

De asemenea, primarul general a solicitat ca orarul trenurilor de marfa sa fie modificat astfel incat acestea sa nu mai circule pe linia ferata de centura a Bucurestiului, in timpul orelor de varf de dimineata si de seara. In acest fel nu se vor mai forma cozi de cate o ora la barierele de la Petricani si de la Andronache, la intrarea si iesirea din oras spre judetul Ilfov. Prim-ministrul Mihai Tudose a precizat ca reglarea traficului feroviar, in functie de orele de varf ale traficului urban, va fi o solutie temporara, pana la constructia unor pasaje rutiere sub sau supraterane peste calea ferata, la iesirile din Bucuresti.

In ceea ce priveste Metrorex, primarul general, Gabriela Firea, a anuntat ca biletul unic, RATB – Metrorex, va fi implementat cat mai repede. Prim-ministrul a precizat ca, indiferent unde va ramane metroul (n.r. la Ministerul Transporturilor sau la Primaria Capitalei) functionarea acestuia va trebui sa fie coordonata de catre Municipalitate.

Gabriela Firea i-a mai cerut lui Mihai Tudose ca proiectele de investitii ale Primariei Capitalei si ale primariilor de sector sa nu mai fie blocate de catre Comisia tehnica de la Ministerul Culturii.

Premierul a declarat ca va avea intalniri cel putin lunare cu primarul general, pentru a rezolva problemele bucurestenilor, care reprezinta 15% din populatia tarii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.