Cele mai interesante evenimente de astăzi, 5 iulie, din Bucureşti

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, în cadrul medalionului „Damiano Damiani, 95 de ani de la naștere (23 iulie)”, de la ora 18:00 rulează thrillerul „Il sicario / Ucigaşul plătit” realizat în 1961, cu: Sergio Fantoni, Alberto Lupo, Belinda Lee, Sylva Koscina, Pietro Germi, Andrea Checchi.

* În Clubul Ţăranului, de la ora 20:00 începe un cineconcert susţinut de formaţia Multumult care ilustrează muzical proiecţia filmului mut „Independenţa României”, realizat în 1912 de Aristide Demetriade şi Grigore Brezeanu.

* KineDok prezintă, de la ora 21:00 în Manasia Hub din strada Stelea Spătarul mr. 1, filmul slovac „5 Octombrie” de Martin Kollár, ce spune povestea lui Ján care decide să se supună unei operaţii ce-l va ajuta să îşi îmbunătăţească calitatea vieţii, dar numai dacă supravieţuieşte întrucât există o şansă de 50%. Personajul este filmat în călătoriile lui în timp ce se pregăteşte de ziua care îi va schimba viaţa: 5 octombrie.

TEATRU

* În Space Studio de la sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra, de la ora 18:30 are loc o reprezentaţie cu „Crimă şi pedeapsă”, dramatizare de Yuri Kordonsky după F. M. Dostoievski având în distribuţie pe Marian Râlea, Marius Manole, Richard Bovnoczki, Vlad Logigan, Rodica Lazăr şi Anca Androne.

* Teatrul Excelsior prezintă, în premieră naţională, musicalul „Our Ladies of Perpetual Succour / Fecioarele noastre grabnic ajutătoare” de Lee Hall, un spectacol ce poartă semnătura regizorală şi coregrafică a lui Răzvan Mazilu şi are o a doua reprezentaţie azi, de la ora 19:00. Musicalul care are la bază romanul „The Sopranos / Sopranele” de Alan Warner şi a fost distins în primăvara aceasta cu Premiul „Laurence Olivier” pentru Noua Comedie, prezintă povestea a şase prietene, eleve ale unei şcoli catolice de fete din oraşul scoţian Oban. Interpretele celor 6 adolescente sunt: Alina Petrică, Meda Topîrceanu, Aylin Cadîr / Ioana Mărcoiu, Daniela Tocari, Oana Puşcatu, Ana Bianca Popescu.

* La Godot Cafe – Teatru, de la ora 20:00 începe „Secretul fericirii”, piesă de Alexandru Popa regizată de Vlad Zamfirescu care şi joacă pe scenă alături de Irina Velcescu şi Dan Bordeianu

FESTIVALURI

* Programul zilei propus de Bucharest Jazz Festival.

# La ArCuB – Hanul Gabroveni au loc:

– de la ora 12:00, Jazzul dincolo de scenă – Recenzie de carte şi disc de jazz românesc”, o discuţie deschisă moderată de Mihai Iordache şi Tavi Scurtu; cei interesaţi pot achiziţiona discuri şi cărţi la preţuri promoţionale de la standul Cărtureşti din Piaţa George Enescu;

– de la ora 23:00, au loc minirecitaluri ale soliştii vocali din finala concursului New Jazz Voices;

– după ora 24:00, clubul festivalului cu live sessions şi improvizaţii de jazz susţinute de saxofonistul Cătălin Milea & The Jam Connection, grup format din pianistul Sorin Zlat, bateristul Iulian Nicolau şi contrabasistul Alex Man, împreună cu artiştii festivalului şi muzicienii prezenţi.

# În Piaţa George Enescu dau concerte:

– de la ora 20:00, KRISPER, formulă de jazz fusion formată din Adi Stoenescu – pian electric, Marcel Moldovan – tobe, Harvis Cuni Padron – trompetă, Szabi Gyergyai – chitară bass, Alex Arcuş – saxofon şi Andrei Cornea – sunet;

– de la ora 21:30, Luiza Zan împreună cu Big Bandul Radio condus de Ionel Tudor.

* Primul eveniment al celei de a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional „Vară Magică”, are loc astă-seară de la ora 19:30 la Ateneul Român şi este un recital extraordinar IN MEMORIAM Dinu Lipatti, susţinut de violonistul Alexandru Tomescu, acompaniat la pian de Angela Drăghicescu. În program piese de Dinu Lipatti, Tiberiu Olah, Mihail Jora, Constantin Nottara, Mircea Chiriac, Béla Bartók.

ALTE CONCERTE

* Trupa CATS in the RAIN susţine concertul de dramatic lounge music „one more day to Share the love”, de la ora 19:00 în Share Cafe din strada Olari nr. 8.

* De la ora 19:30 Ambra cântă fado în ARTea.

* Joy Band interpretează, de la ora 20:00 pe terasa Berăriei H, muzică românească.

EXPOZIŢIE

Biblioteca Naţională a României găzduieşte expoziţia absolvenţilor Departamentului Sculptură – Licenţă şi Master- al UNArte (Universitatea Naţională de Arte), ce este vernisată azi, de la ora 17:00.

CARTE

* Cartea „Confesiunile unui orfan”, de Tiberiu Antipa, este lansată de la ora 18:00, la sala „Eminescu” a Hotelului Caro.

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 are loc lansarea romanului „La marginea apei”, de Sara Gruen.

ARTIST TALK

La ODD din strada Şelari nr. 13, de la ora 19:00 începe o discuţie cu Nita Mocanu şi Marius Stoica, realizatorii instalaţiei „The Interstitial Space / Spaţiul ca umoare”.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.