Recomandări pentru o deplasare în siguranță, pe timp de ploaie

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condiţiilor de drum, să mărească distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic .

De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, iar luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.

Întrucât vântul puternic afectează întotdeauna buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, îi atenţionăm pe şoferi cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic.

Conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Totodată, trebuie evitate oprirea/staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor (sau a panourilor publicitare), deoarece vântul puternic îi poate rupe.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.