De astăzi se pot cere banii pentru nou-născuți

Începând de astăzi, 3 iulie, părinții pot depune documentele pentru obținerea stimulentului financiar pentru nou născuți acordat de Primăria Municipiului București.

La inițiativa Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul Generalnal Municipiului București (CGMB) a aprobat, în ședința din data de 8 iunie, hotărârea nr 209/2017, prin care familiile din București primesc un stimulent financiar de 2.500 de lei pentru fiecare nou născut, fie că vorbim de copii născuți în maternitățile de stat sau private.

Acordarea stimulentului se va face de la data comunicării Hotărârii Consiliului General al Municipiului București, în baza art.49, alin.1 al Legii 215/2001 a administrației publice locale, respectiv pentru copiii născuti începând cu data de 26 iunie 2017.

Cererile pot fi depuse, începând cu data de astăzi, fie la sediul Centrului de Informare și Consiliere pentru Cetăteni din Sos. Ștefan cel Mare, nr. 38, sector 2, fie la sediul Direcției Generale de Asistentă Socială a Municipiului București din str. Foișorului, nr. 56-58, sector 3, de luni-vineri între orele 9:00-15:00.

Pot beneficia de stimulentul financiar părinții care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

1. Cel puțin unul dintre părinți are domiciliul sau rezidența în municipiul București;
2. Nașterea să fi fost înregistrată într-o maternitate de pe raza municpiului București (publică sau privată).

Părinții vor prezenta următoarele acte, în termen de maxim o lună de la data nașterii copilului:

– dosar cu șină;
– certificatul de naștere al copilului, original și copie sau numărul de înregistrare, de la Biroul de Înregistrare Nașteri al Oficiului de Stare Civilă, care conține CNP-ul copilului, în cazul în care nu s-a eliberat certificatul de naștere.

Dosarul se completează cu copie a certificatului de naștere al copilului, imediat ce este emis, cel mai târziu în data în care se virează stimulentul;
La dosar, trebuie să mi existe biletul de ieșire din spital/certificat medical constatator al nașterii emis de către unitatea sanitară (copie), actul de identitate al părinților, original și copie, un extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar.

Extrasul de cont se poate obține de la banca unde este deschis contul, eliberându-se pe loc;
Pentru obținerea stimulentului, trebuie completată o cerere tipizată. Aceasta se completează la locațiile de depunere sau se poate veni cu ea completată, după ce se descarcă de pe site-ul www.dgas.ro.
De asemenea, trebuie completată o declarație de consimțământ. Și aceasta se completează la locațiile de depunere sau se poate veni cu ea completată, după ce se descarcă de pe site-ul www.dgas.ro.

Pentru informații suplimentare, cei interesați pot sună gratuit la TelVerde 0800.821.218, de luni pană vineri, 8:30-16:30.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.