Cele mai interesante evenimente de astăzi, 3 iulie, din Bucureşti

CINEMA

La Grand Cinema din Băneasa de la ora 16:30 rulează filmul „42: Povestea lui Jackie Robinson”, cu ocazia aniversării a 70 de ani de când Jackie Robinson, primul sportiv profesionist american de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale în baseball. Proiecţia are loc într-o serie de activităţi de promovare a baseball-ului în România organizată de Ambasada SUA, împreună cu Federaţia Română de Baseball şi Softball, în perioada 1 – 5 iulie.

La Grădina cu filme a Creart, de la ora 21 este proiectat filmul SF „Wall-E”, distins în 2009 cu premiile Oscar, Globul de Aur şi BAFTA pentru cel mai bun lungmetraj de animaţie, ce spune povestea unei umanităţi care îşi pierde identitatea şi echilibrul, dar care, cu ajutorul celor doi eroi, roboţii Wall-e şi Eve, reuşeşte să îşi regăsească valorile de sine şi să revină acasă pentru a-şi îndrepta erorile şi a salva Terra.

TEATRU

Teatrul Naţional găzduieşte, de la ora 20:00 la Sala Mare, spectacolul „Podu`”, regizat de Horaţiu Mălăele, după textul „Podul sinucigaşilor” de Paul Ioachim, ce aduce în faţa publicului o temă mai puţin abordată în trecut: sinuciderea. Alături de regizor, din distribuţie mai fac parte George Ivaşcu şi Meda Victor.

Tot de la ora 20:00, la Godot Cafe Teatru începe o reprezentaţie cu comedia „Te iubesc!!! Te iubesc???” de Chris Simion-Mercurian după „Zăpezile de altă dată” de Dumitru Solomon, cu: Corina Moise, Dan Rădulescu, Manuela Hărăbor.

AUDIŢIE

Teatrul Naţional Radiofonic prezintă, în avanpremieră, de la ora 9:30, la Clubul Ramada Majestic, spectacolul „Trei surori” de Anton Pavlovici Cehov, în adaptarea radiofonică şi regia artistică Gavriil Pinte.

FESTIVAL

De azi până Duminică 9 iulie, Primăria Capitalei organizează, prin ArCuB, cea de-a VI-a ediţie a Bucharest Jazz Festival. Până la concertele live care vor avea loc în Piaţa „George Enescu” începând de miercuri 5 iulie, sunteţi invitaţi la sediul ArCuB-Hanul Gabroveni unde se vor desfăşura zilnic evenimente conexe, într-un nou program de promovare a tinerilor interpreţi din jazzul românesc, intitulat „New Jazz Voices”. Tot aici are loc, astă-seară de la ora 19:00, deschiderea oficială Bucharest Jazz Festival cu vernisajul expoziţiei de fotografie „Jazzonance” în prezenţa autorului, Sánta István Csaba, a Teodorei Enache – directorul artistic al Festivalului precum şi altor specialişti din lumea jazzului.

MUZICĂ

Sala Radio găzduieşte, de la ora 19:00, un concert vocal-simfonic susţinut Orchestra „Universitaria” şi Corul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. În program: „Sugaria” – Concert pentru marimbă şi orchestră de coarde de Eric Sammut, solistă – Irina Rădulescu; „Legend” pentru pian şi orchestră de John Ireland, solistă – Rebeca Omordia; „The Dance” din Suita „Bavarian Highlands” de Edward Elgar într-un aranjament pentru cor, pian şi orchestră de coarde de Valentin Gruescu; Te Deum pentru cor şi orchestră în Do major de W.A. Mozart şi Concertul pentru violoncel şi orchestră de suflători de Friedrich Gulda, solist – Adrian Precup.

Trupa ZOB susţine un concert pe terasa Berăriei H, începând de la ora 21:45.

EVENIMENT

De la ora 10:00 în Aula Academiei Române, începe sesiunea ştiinţifică „Biserica Mănăstirii Argeşului – o jumătate de mileniu (1517–2017)”. Printre cei care iau cuvântul se numără: Acad. Ionel – Valentin Vlad, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi Membru de onoare al Academiei Române, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic – Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului şi Acad. Răzvan Theodorescu. De la ora 13:30, la Sala Theodor Pallady este vernisată o expoziţie ce are ca subiect această biserică şi cuprinde Desene, gravuri, documente istorice, manuscrise şi fotografii din colecţiile Bibliotecii Academiei Române.

CARTE

* Lansarea cărţii „Fenomenul Trump şi America profundă”, de Mihail Neamţu are loc de la ora 18:30, la Hotelul Athenée Palace / Hilton.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.