Once Upon a Time in Venice / Câinele… sau viaţa!

Vă prezentăm comedia subţirică, de vară, cu ceva acţiune, dar nu atât de multă câtă ar fi de aşteptat pentru un film cu Bruce Willis, „Once Upon a Time in Venice”, care rulează la Glendale Studio şi cinematografele de mall cu titlul „Câinele… sau viaţa!”, ce dezvăluie ceva din subiect. Şi asta pentru că e poate cea mai potrivită cu atmosfera lejeră de final de săptămână. Aşa cum e şi abordarea subiectului acestui film de către întreaga lui echipă, pornind de la regizorul şi co-scenaristul Mark Cullen, până la distribuţie, cel mai serios dintre actori fiind … câinele. În orice caz, Bruce Willis pare mai preocupat să-şi şi să ne arate că încă nu a ajuns la andropauză, expunându-şi trupul gol, ce-i drept, de invidiat, în câteva scene de pat dar mai ales în cele de urmărire pe skateboard şi cu un pistol în mână, armă ascunsă, la un moment dat, într-un loc sensibil, ceea ce prilejuieşte o glumiţă la adresa sodomiţilor.

Willis joacă pe Steve Ford, un detectiv privat din Venice, Los Angeles, cu prea multă cafeină în sânge şi pasionat de sporturile cu placa, care se străduieşte să-şi ducă traiul zilnic, încercând să obţină un ban cinstit din diferite cazuri. Are drept asistent un tip care nu prea are nimic în comun cu meseria de detectiv, dar care, culmea, va fi cheia în rezolvarea tuturor situaţiilor şi aducerea unui happy-end obligatoriu. Viaţa lui personală şi cea profesională sunt cu totul tulburate când Buddy, mult-iubitul său câine, e furat de o bandă extrem de periculoasă. Ceea ce duce la o avalanşă de evenimente periculoase, dar şi amuzante prin care Steve trece ca să-şi recupereze căţelul: e nevoit să negocieze cu răpitorii, în timp ce este vânat şi de cei doi fraţi răzbunători ai iubitei sale, dar şi de oamenii unui cămătar, cărora li se adaugă un şir întreg de personaje extrem de dubioase. Dar, ce nu face omul pentru câinele său?

John Goodman joacă pe Dave, prietenul cel mai bun al lui Steve şi proprietar de magazin de echipamente de surf care, fiind în prag de divorţ, a cam intrat în depresie pierzându-şi scopul în viaţă. Îşi mai revine din această stare ajutându-şi prietenul să-şi recupereze căţelul. Jason Momoa joacă abia credibil pe Spyder, şeful bandei de traficanţi de droguri, periculos doar prin statura sa uriaşă, fiind mai curând pus pe şotii cu un zâmbet ştrengar fluturându-i pe buze. Aşa cum nici baza sa de operaţiuni nu este decât propria sa casă modestă, cu televizoare uriaşe, mese de biliard şi băutură din plin.

Nu o să insistăm mai mult asupra destul de încâlcitelor situaţii prezentate de comedia „Once Upon a Time in Venice / Câinele… sau viaţa!”, nici asupra multitudinii de alte personaje ale sale, ca să vă rămână ceva de descoperit la vizionare. Mai ales că ritmul filmului, cu toată muzica în exces, este mai curând cel al unei zile … de plajă, toropit de căldură, iar umorul din dialoguri abia dacă te face să zâmbeşti, doar cel de situaţie stârnind rare hohote de râs.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.