Într-un final, este… bine de spus

După o călătorie de aproape un an, iată-ne ajunși la ultima ediție a rubricii “Bine de spus”. Mă gândesc deja la o modalitate de a sărbători acest eveniment.

Ce credeți, am putea să închiriem o limuzină de lux și să dăm o raită prin Capitală ? Să vadă toată lumea câte lucruri am realizat împreună?

Probabil că am putea, dar procedând astfel am dărâma practic toată credibilitatea pe care sper că am câștigat-o până în acest moment.

Dacă am închiria o limuzină de lux, ne-am trezi la volanul unui pleonasm, exact lucrul pe care am încercat să-l evităm pe parcursul întregului an. Așa că vă propun să închiriem doar o limuzină. Atât. Este suficient. Definiția cuvântului “limuzină” este “automobil de lux”, drept care “limuzina de lux” este o formulare pleonastică pe care, firește, o vom evita de acum înainte.

Singurul lucru pe care vă promit că nu îl vom evita niciodată este prezervarea limbii române, această moștenire minunată pentru posesia căreia nu avem nevoie de atestarea unui notar. Avem nevoie doar de respect, de atenție și de bun simț.

Vă mulțumesc și vă doresc numai cele bune.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.