Specialistii ne linistesc. Motivele pentru care bucurestenii nu trebuie sa se teama de efectele incendiului din Balotesti

Administrația Naționala de Meteorologie ii linisteste pe locuitorii Capitalei!

Privind evoluția norului de fum din zona Balotești, ANM apreciază că în cursul nopții, Incendiu Balotesti 27 iunie 2017 3având în vedere circulația aerului, norul va avea avea o tendință de dispersie deasupra zonei de focar și de ușoară deplasare către vest – sud-vest.

Începând de miercuri dimineață (28 iunie), circulația aerului, mai ales în straturile superioare ale atmosferei, se va intensifica din sector sudic, astfel că tendința de deplasare a norului de fum va fi către nord, odată cu dispersia acestuia, deci norul de fum generat de incendiu NU II VA AFECTA PE BUCURESTENI!

Foto: Harasim Ana Beatrice
Foto: Harasim Ana Beatrice

Dealtfel si Inspectorul şef al Gărzii de Mediu Ilfov, Emil Grigore, a dat asigurări că NU există substanţe periculoase degajate în urma incendiului!

El a precizat că în privinţa poluării NU sunt probleme majore pentru sănătatea populaţiei.
Aşteptăm buletinele de analize şi vom vedea exact, dar deocamdată pot să spun că în interior nu sunt substanţe periculoase şi că nu sunt probleme majore pentru sănătate„, a spus inspectorul şef al Gărzii de Mediu.

Conform procedurilor în vigoare, Agenția Națională pentru Protecția Mediului a deplasat, la fața locului, un auto-laborator care, în prezent, prelevează probe pentru a determina compușii chimici care se regăsesc în norul de fum, precum și concentrația acestora.
Măsurătorile auto-laboratorului vor continua până ce incendiul va fi stins în întregime.

Din datele prelevate până în acest moment nu există depăşiri la indicatorii măsuraţi.
Din evaluarea concentraţiilor de poluanţi măsuraţi la staţia de măsurare fixă a calităţii aerului (parte a Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului) amplasată în Baloteşti NU s-au identificat variaţii ale concentraţiilor faţă de normal pentru niciunul dintre poluanţii măsuraţi.

Garda Naţională de Mediu este şi ea prezentă la faţa locului şi monitorizează situaţia.

Vezi AICI cum a decurs interventia in cazul celui mai puternic incendiu din acest an din zona Bucrestiului! 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.