Cele mai interesante evenimente de astăzi, 28 iunie, din Bucureşti

CINEMA

De astăzi până Duminică 2 iulie se desfăşoară Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (BIFF). Gala de deschidere are loc astă-seară, de la ora 19:30 la Cinema Elvira Popescu şi cuprinde proiecţia dramei „The Secret Scripture”, realizată de cineastul irlandez Jim Sheridan, cu Vanessa Redgrave în rolul principal, cel al Roseanne McNulty, o femeie frumoasă şi vibrantă în tinereţe – vârstă la care e interpretată de Rooney Mara – dar care îşi petrece cea mai mare parte a vieţii închisă într-un spital de boli mintale din Irlanda rurală, de atât de mult timp încât nimeni nu îşi mai aminteşte motivul pentru care a fost internată. Proiecţia filmului are loc în prezenţa actriţei Vanessa Redgrave, care va prezenta, în calitate de regizor, şi filmul „The Sea Sorrow”, un documentar britanic produs în 2017 chiar de fiul său, Carlo Nero.

TEATRU

* Teatrul Bulandra vă propune astă-seară două spectacole:

– de la ora 19:00, la Sala Liviu Ciulei – Izvor, „Raţa sălbatică” de Henrik Ibsen, în regia lui Peter Kerek şi având în distribuţie pe Victor Rebengiuc, Ioana Anastasia Anton, Gheorghe Ifrim, Şerban Pavlu, Manuela Ciucur, Constantin Cojocaru, Adrian Titieni;

– de la ora 20:00, în Studio Space de la Sala Toma Caragiu – Icoanei, „Coada” piesă de Israel Horovitz regizată de Iarina Demian şi jucată de Nicodim Ungureanu, Cristian Creţu, Tudor Chirilă, Mariana Dănescu, Irina Ungureanu, Ion Grosu, Radu Gheorghe.

* Tot de la ora 20:00, la Godot Cafe Teatru vă puteţi amuza la comedia „Gunoierul” de Mimi Brănescu, interpretată de Vlad Corbeanu, Andrei Mateiu.

MUZICĂ

* Concertul serii este cel susţinut de trupa britanică Placebo, de la ora 20:00 la Arenele Romane, în cadrul unui turneu ce aniversează 20 de ani de activitate.

* Tot 20 de ani de activitate celebrează şi Fundaţia „O Nouă Viaţă” prin concertul dat, de la ora 19:00 la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional, de muzicienii Simona Mihai (soprană), George Zacharias (vioară) şi Marios Panteliadis (pian).

* De la aceeaşi oră 19:00, la sala mică a Ateneului Român susţin un recital vocal-instrumental soprana Yolanda Constantinescu, pianista Inna Oncescu şi clarinetistul Leontin Boanţă. În program lucrări de: Doru Popovici, Joseph Haydn, Max Reger, Johannes Brahms, Giuseppe Verdi, Hugo Wolf, Livia Teodorescu-Ciocănea, Ioan Dobrinescu, Carmen Petra-Basacopol, George Enescu, Tiberiu Brediceanu.

* Ultimul concert din cadrul stagiunii muzicale „Iosif Sava” 2016-2017, organizată de Fundaţia ACCUMM, începe de la ora 19:00, la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti.

* Alma-Nicole cântă jazz, bossanova şi pop-rock, de la ora 20:00 în Ceainaria ARTea.

* Tot de la ora 20:00, în Clubul Ţăranului are loc un concert de promovare al albumului „Hore Concertante Româneşti”, realizat de Giani Lincan & Lincan Ensemble şi  lansat tot astăzi, de la ora 16:00.

* Trupa :umbra susţine un concert la Food Hood, începând cu ora 21:00.

CONFERINŢE, DEZBATERI

* Muzeul Național al Literaturii Române vă invită, de la ora 13.00, să aflaţi povestea revistei junimiste „Convorbiri literare”, relatată de amfitrionii întâlnirii: Cassian Maria Spiridon, Marius Chelaru şi Liviu Papuc. În cadrul acestui eveniment, se lansează volumul I în patru părţi al Corpusului de texte ilustrative, cuprinzând perioada 1867-1900 şi este proiectat filmul 150 de ani de Convorbiri literare.

* La acelaşi Muzeu, de la ora 19:00 are loc o dezbatere pornind de la volumul „Sexul şi Capitalul. O teorie a filmului românesc” de Bogdan Popa, care participă la discuţii alături de Iulia Popovici, Florin Poenaru şi Vasile Mihalache, precum şi de Vasile Ernu ca moderator.

* La Seneca Anticafe, tot de la ora 19:00 începe evenimentul cu tema „Filosofia ca vocație a incertitudinii. Un dialog despre rosturile filosofării într-o lume high tech”, la care participă Sorin Costreie, Constantin Vică şi Laurenţiu Staicu, al cărui volum „Trei istorii metafizice pentru insomniaci” este lansat cu această ocazie. Discuția este moderată de Magdalena Mărculescu.

* Noua ediţie a „Galeriei Întâlnirilor” coordonate de Daniel Sur la Gallery, vă propune, de la ora 19:00, o seară de poezie, invitaţi fiind Mihaela Stanciu, Tudor Voicu şi Alexandru Povarnă.

CARTE

* La Banca Naţională a României, de la ora 17:00 are loc lansarea volumului „Sfârşitul alchimiei – Banii, băncile şi viitorul economiei mondiale”, de Mervyn King, Guvernator al Băncii Angliei în perioada 2003-2013.

* La Institutul Naţional de cercetări Economice „Costin C. Kiriţescu” al Academiei Române, din Calea 13 Septembrie nr. 13, de la ora 17:30 este lansat volumul „Viaţa alături de Monica – recuperarea şi reintegrarea unui autist în societate”, de Beatrice Iordaceh.

* La Librăria Sophia, de la ora 18:00 este prezentat volumul „Fitoterapie clinică aplicată” de prof. univ. dr. Pavel Chirilă şi dr. Dalia Faur.

* În Grădina Cărtureşti Verona, de la ora 18:30 începe un eveniment dedicat celui mai recent volum semnat de Florin Iaru, „Sînii verzi”, apărut de curând la Polirom, şi în ediţie digitală. După ce autorul citeşte fragmente din această carte, ia parte la o discuţie alături de Alina Purcaru, Cristian Teodorescu şi Doru Buşcu.

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, Humanitas Fiction aniversează 10 ani de la înfiinţare, prilej cu care este prezentat, de la ora 19:00, volumul de colecţie „Metamorfoza. Integrala prozei antume”, de Franz Kafka, în prezenţa lui Gabriel Liiceanu, a criticului literar Tania Radu, a coordonatorului ediţiei Cristinei Cioabă şi a Denisei Comănescu.

GALĂ

La sediul Universităţii Naţionale de Arte din Calea Griviţei nr.28, de la ora 21:00 are loc Gala Absolvenţilor departamentului Modă 2017.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.