UPDATE: Incendiu de amploare în nordul Bucureștiului

UPDATE 23.50 „Flăcările şi-au redus din intensitate, pe unele porţiuni ale halei, dar în zona laterală, unde nu se poate pătrunde cu autospeciale, se mai văd flăcări, dar şi intensitatea e în scădere. Va fi o intervenţie de lungă durată şi sunt şanse destul de scăzute ca, până dimineaţă, incendiul să fie stins„, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

UPDATE 23.50 Secretarul de stat MAI, Raed Arafat, a anuntat ca „Incendiul de la Baloteşti este localizat şi în acest moment se lucrează pentru lichidarea lui. În prezent, Incendiu Balotesti 27 iunie 2017 2nu mai există risc de extindere şi NU se mai ia în calcul varianta evacuării populaţiei din jur”.
Dealtfel si Inspectorul şef al Gărzii de Mediu Ilfov, Emil Grigore, a dat asigurări că NU există substanţe periculoase degajate în urma incendiului! El a precizat că în privinţa poluării NU sunt probleme majore pentru sănătatea populaţiei.

UPDATE 23.30 Administrația Naționala de Meteorologie ii linisteste pe locuitorii Capitalei!
Privind evoluția norului de fum din zona Balotești, ANM apreciază că în cursul nopții, având în vedere circulația aerului, norul va avea avea o tendință de dispersie deasupra zonei de focar și de ușoară deplasare către vest – sud-vest.
Incendiu Balotesti 27 iunie 2017 1Începând de miercuri dimineață (28 iunie), circulația aerului, mai ales în straturile superioare ale atmosferei, se va intensifica din sector sudic, astfel că tendința de deplasare a norului de fum va fi către nord, odată cu dispersia acestuia, deci norul de fum generat de incendiu NU II VA AFECTA PE BUCURESTENI!

UPDATE 23.25 Compania Națională Aeroporturi București anunță că traficul aerian pe Aeroportul Internațional Henri Coandă NU este afectat în niciun fel de incendiul din localitatea Balotești, fumul degajat aflându-se la distanță mare de aeroport.

Incendiu Balotesti 27 iunie 2017 3Pe aeroport sunt asigurate condițiile pentru desfășurarea în deplină siguranță a operațiunilor aeriene. Traficul aerian de desfășoară normal și nu există premisele ca acesta să fie afectat de fumul degajat incendiu.

UPDATE 23.20 Vestile bune se confirma!
ISU Bucuresti-Ilfov anunta redimensionarea dispozitivului implicat…la fata locului raman doar 8 autospeciale de stingere a focului din cele 21 prezente anterior, motivul fiind interventia de succes de pana acum!

UPDATE 23.10 Conform ISU Bucuresti-Ilfov, la fata locului se lupta cu flacarile nu mai putin de 21 de autospeciale de interventie cu apa si spuma.
Perdeaua de fum coboara pana la nivelul locuintelor.
Din acest motiv autoritatile recomanda locuitorilor din zona sa tina inchise usile si ferestrele pentru a impiedica fumul sa patrunda in case.
Vestea buna este ca pompierii au anuntat ca tin focarul de incendiu sub control!

UPDATE 22.40 În depozite se aflau mase plastice, mobilier, dar și recipiente sub presiune, care au explodat.

Incendiu Balotesti 27 iunie 2017 4În imediata apropiere a acestor două hale care ard se află și alte spații de depozitare, unul dintre acestea la aproximativ 70-80 de metri.

Flăcările par a fi reduse din intensitate, dar se aud în continuare explozii succesive, semn că mai sunt materiale sub presiune, spun pompierii.

Autoritățile dau asigurări că fumul dens degajat în urma incendiului nu a perturbat traficul aerian pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni, aflat la câțiva kilometri de Balotești.

 

UPDATE 22.20 Pompierii acționează și la această oră cu 16 autospeciale pentru a stinge incendiul.

Incendiu Balotesti 27 iunie 2017 1În prezent nu există riscul ca flăcările să se extindă la imobilele aflate la câteva sute de metri de depozite.

Locatarii din zonă au fost sfătuiți să nu iasă din case și să închidă ușile și ferestrele, din cauza fumului gros emanat.

 

UPDATE 21.45 Depozitele din Balotești ard de mai mult de trei ore.

Incendiul încă nu a putut fi localizat, intervenția pompierilor este dificilă.

1

 

 

 

UPDATE 21.20 Oamenii din zonă au fost sfătuiți să rămână în case.

A fost măsurat gradul de toxicitate și nu au fost semnalate depășiri ale unor noxe, însă fumul gros poate afecta populația.

Purtătorul de cuvânt al ISU București – Ilfov, Daniel Vasile, estimează ca intervenția pompierilor va mai dura câteva ore.

 

UPDATE 20.50 Ard două depozite, unul de mobilă și un altul de mase plastice.

1Flăcările se întind pe o suprafață de 7.000 de metri pătrați.

Pompierii spun că în momentul în care au ajuns la fața locului au găsit un angajat în interiorul unui depozit.

Acesta a suferit un atac de panică și a fost transportat la spital.

 

UPDATE 20.25 Ard două depozite de mase plastice.

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto: Harasim Ana Beatrice
Foto: Harasim Ana Beatrice

A fost afectat traficul rutier pe DN 1.

La câteva sute de metri sunt locuințe.

Cel puțin deocamdată nu există pericol ca flăcările să se extindă la case.

 

Foto: Harasim Ana Beatrice
Foto: Harasim Ana Beatrice

UPDATE 20.15 Două depozite au fost cuprinse de flăcări.

Focul se întinde pe aproximativ 3.000 de metri pătrați.

Se emană un fum gros.

Reprezentanții ISU spun ca se aud explozii succesive din interiorul depozitelor, probabil de la echipamente aflate sub presiune.

La fața locului acționează pompierii cu zece autospeciale de stingere.

 

Incendiu puternic în Balotești.

Foto: Harasim Ana Beatrice
Foto: Harasim Ana Beatrice

Flăcările au cuprins un depozit de mobilă și se întind pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați.

La fața locului au fost trimise inițial 5 autospeciale, pentru a stinge focul.

Foto: Harasim Ana Beatrice
Foto: Harasim Ana Beatrice

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență spun că dispozitivul a fost suplimentat cu alte două mașini.

Deocamdată nu există informații privind eventuale victime.

Vom reveni cu detalii.

Sursa: Radu Șofran

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.