Cele mai interesante evenimente de astăzi, 27 iunie, din Bucureşti

CINEMA

* De la ora 20:00, la Cinemateca Eforie este prezentată, în ciclul „Istoria filmului universal în capodopere”, drama de război japoneză cu elemente de fantastic „Ugetsu monogatari / Povestirile lunii palide după ploaie”, realizată în 1953 de Kenji Mizoguchi,  cu: Masayuki Mori, Machiko Kyô, Mitsuko Mito, Kinuyo Tanaka, Eitarô Ozawa, Sugisaku Aoyama.

* La Grădina cu filme a Creart, de la ora 21 este proiectată drama „Serena”, regizată de Susanne Bier şi având în distribuţie pe Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Ana Ularu.

TEATRU

* La Muzeul Naţional al Literaturii Române, în cadrul proiectului cultural „Marţi în ALBnegru”, de la ora 19:30 începe spectacolul „Scrisori către Doti” de Radu Stanca, o improvizaţie semnată de actriţa Ioana Crăciunescu.

* La UNteatru, de la ora 20:00 începe o reprezentaţie cu „Molly Sweeney”, povestea unei femei oarbe timp de patruzeci de ani care îşi recapătă vederea scrisă de Brian Friel, pusă în scenă de Sânziana Stoican şi jucată de Mihaela Trofimov, Constantin Cojocaru şi Liviu Pintileasa.

* Tot de la ora 20:00, la Godot Cafe Teatru vă puteţi amuza la comedia „30 +” de  Laura Shaine Cunningham, regizată de Alexandru Bogdan şi având în distribuţie pe: Corina Moise, Ana Covalciuc, Ioana Anastasia Anton, Florina Gleznea, Dana Rogoz, Andreea Mateiu.

MUZICĂ

* În Aula Palatului Cantacuzino – Muzeul Enescu, de la ora 18:00 are loc conferinţa „Receptarea lui George Enescu în contemporaneitate” la care participă muzicologii Valentina Sandu – Dediu, Antigona Rădulescu, Florinela Popa şi Nicolaie Gheorghiţă, urmată de recitalul cameral „Capodopere enesciene” susţinut de Dan Cavassi – violoncel şi Viniciu Moroianu – pian.

* Un alt recital cameral are loc la sala Studio a Ateneului Român începând de la ora 19:00. Violonistul Cristian Fătu şi pianista Victoria Martirosyan-Fătu interpretează lucrări de F. Chopin, P. I. Ceaikovski, C. Debussy, E. Grieg, B. Bartók, Johan Svendsen, Matthew Jackfert şi Ioan Dobrinescu.

* Tot de la ora 19:00, Muzeul Naţional al Literaturii Române, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, organizează, la Casa memorială „George şi Agatha Bacovia”, cel de-al patrulea eveniment din seria atelierelor de educaţie muzicală dedicate copiilor, părinţilor şi profesorilor. Este vorba de un recital tematic susţinut la instrumente de percuţie de interpreţii Bogdan Dumitraş, Mihai Mînzar şi Alina Trifu, însoţit de prezentarea teoretică a instrumentelor marimba, vibrafon, maracas, cajon, trianglu, tamburină, guiro. În program lucrări de David Friedman, E. Kopetzki, Keiko Abe, Nick Murray, Mark Glentworth.

EXPOZIŢII

* În Spaţiile medievale ale Muzeului Naţional Cotroceni de la ora 18:00 este vernisată expoziţia „Portrete comice. Istoria în caricatură”, ce poate fi vizitată până pe 20 august.  Bucureşti FM este partener media al evenimentului.

* Până pe 5 iulie, la Galeria creart din Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7 este deschisă expoziţia de costume populare „Haina ca o taină” dedicată prezentării costumului popular ca ţinută scenică a interpreţilor de muzică populară tradiţională românească, sursă de inspiraţie pentru creaţia vestimentară a unor celebre case de modă din ţară şi din străinătate. Expoziţia, ce o are drept curator pe doamna dr. Doina Işfănoni, oferă ocazia de a  admira costume populare de sărbătoare, de femei, costume care fac parte din colecţia personală a doamnei Floarea Calotă, artistă de muzică populară tradiţională românească, interpretă unică a cântecelor teleormănene.

CARTE

* Muzeul Naţional al Literaturii Române găzduieşte, de la ora 17.00, lansarea volumului „Cultura şi civilizaţia chineză. Dialoguri culturale româno-chineze” apărut la Editura Casa Româno – Chineză. Printre cei care vor vorbi despre carte şi despre relaţiile şi dialogurile culturale româno-chineze se numără Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

* La Librăria Eminescu istoricul Marius Oprea îşi lansează, de la ora 18:00, cel de-al doilea roman, „Neasemuita istorie a Imperiului Roman de Răsărit”, apărut de curând în colecţia Fiction Ltd. a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală. Vor vorbi, alături de autor: Gabriela Adameşteanu, Sorin Antohi, Ovidiu Şimonca.

* La Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti, de la ora 19:00 începe evenimentul de lansare al volumului „Stirpea Drăculeştilor. Pseudocronică a Familiei Suţu” (dialog imaginat cu colonelul principe Dimitrie Scarlat Suţu), de Radu Negrescu-Suțu, publicat în cadrul colecţiei „Istorie cu blazon” a Editurii Corint. Pe lângă autor, vor lua cuvântul istoricul Filip-Lucian Iorga şi Jean Chrissoveloni, om de afaceri.

* Tot de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu are loc lansarea volumului de poezii „Cele mai mici proze”, de Doina Ioanid, apărut în colecţia Vorpal a Editurii Nemira.

CONFERINŢE

* Muzeul Naţional al Literaturii Române vă invită să descoperiţi „Celelalte hărţi. O istorie a locului nostru în lume” împreună cu istoricul de artă Dalina Bădescu, de la ora 18:30.

* De la ora 19:00, la Sala Cafenea a ARCUB din Hanul Gabroveni continuă seria de conferinţe „CePunemÎnRamă?” cu o nouă temă: „Când expoziţiile devin formă” susţinută de Adriana Oprea – curator, critic şi istoric de artă care prezintă notiţe despre expunerea artei contemporane româneşti în perioada recentă.

* Fundaţia Calea Victoriei organizează, de azi până pe 30 iunie o serie de întâlniri cu tema „Introducere în universul ANIME”, animate de Alice Teodorescu în fiecare seară de la ora 19:00, la sediul fundaţiei din strada Popa Soare nr. 40, et. 1.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.