Cele mai interesante evenimente de astăzi, 26 iunie, din Bucureşti

CINEMA

* Programul ultimei zile a celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film NexT.

# La Cinema Elvira Popescu:

– de la ora 12:00, începe NexT Live SoundTrack, un performance live de compoziţii pe film susţinut de un ansamblu dirijat de Cristian Lupeş, format din pian, instrumente cu coarde şi percuţie;

– de la ora 20:30, rulează filmele premiate.

# La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19:00 începe Gala de premiere, urmată de proiecţia filmului „Valul uman” de Eduardo Williams, prezentat în cadrul secţiunii NexT Generation şi care spune povestea întâlnirii a patru tineri diferiţi: unul din Buenos Aires, altul din Mozambic, un băiat care a fugit în junglă şi un filipinez care vrea să se întoarcă acasă.

# Ultima proiecţie gratuită în aer liber a programului „NexT În Cartier” se desfăşoară la fostul Cinema Favorit din Drumul Taberei, începând de la ora 21:30.

* La Grădina cu filme a Creart, de la ora 21 este proiectată dramedia romantică „A Good Year”, regizată în 2006 de Ridley Scott, cu Russell Crowe în rolul principal pe care-l împarte cu Freddie Highmore.

TEATRU

Singurul spectacol de teatru al serii vă este propus de Godot Cafe Teatru, unde, de la ora 20:00 începe o reprezentaţie cu „Cui i-e frica de Virginia Woolf?”, piesă de E. Albee regizată de Mariana Cămăraşan şi Alexandra Penciuc şi jucată de Florina Gleznea, Ionuţ Grama, Sînziana Nicola şi Emil Măndănac.

AUDIŢIE

De la ora 9:30, în clubul Ramada Majestic de pe Calea Victoriei, are loc audiţia cu public, în avanpremieră, a spectacolelor-document „Familia Chrissoveloni în istoria României” şi „Nicky Chrissoveloni – Finul de botez al Reginei Maria”, în prezenţa actorilor, a realizatorilor şi a reprezentanţilor familiei Chrissoveloni. Prezentate de Teatrul Naţional Radiofonic, aceste spectacole au un scenariu scris de Raisa Radu, pe baza unui amplu material documentar, iar regia lor artistică este semnată de Maria Agnesa Puşcaşu.

MUZICĂ

* Grupul muzical „Mnozil Brass”, din Austria, susţine un concert la Circ & Variete Globus, începând cu ora 19:30. Cei şapte suflători din care e constituită formaţia au ales această locaţie întrucât ultimul lor proiect, cu care fac un turneu mondial, se intitulează „Cirque”.

* Sala Radio găzduieşte, de la ora 20:00, concertul de jazz de excepţie intitulat „Mare Nostrum II”, un proiect muzical de succes al trompetistului sard Paolo Fresu, acordeonistului francez Richard Galliano şi pianistului suedez Jan Lundgren.

* Tot de la ora 20:00, Aurelian Temişan dă un concert la Teatrul Naţional avându-i ca invitaţi pe Cornel Ilie (Vunk), Gabriel Cotabiţă, Paula Seling şi Nico.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.