Nebunia nu are limite…

După ultimul accident căruia i-a căzut victimă un biciclist, ce a fost lovit de tren, în timp ce mergea pe calea ferată ascultând muzică la căști, podul de cale ferată din parcul Herăstrău se află în centrul unei bătălii crâncene, între Primăria Capitalei și Ministerul Transporturilor.

Primarul General, Gabriela Firea, acuză Ministerul că nu dă aprobare pentru construirea unui pod de pontoane pentru traversarea Lacului Herăstrău de pietoni și bicicliști, iar cei de la Transporturi răspund că Municipalitatea nu a cerut niciodată acest aviz.

Și, acum, trecem de stadiul unui simplu război al hârtiilor între funcționari și ajungem direct la o nebunie îndreptată direct împotriva bucureștenilor.
În loc ca cei de la Transporturi să dea cât mai repede aprobarea pentru construcția pontonului, vine SNCFR și construiește, pe rampa de acces pe pod dinspre Șoseaua Nordului, o adevărată baricadă anti-tanc.
Obstacolul este compus din grinzi mari de beton așezate unele peste altele, pentru a opri atât pietonii, cât și bicicliștii și tancurile vreunei armate invadatoare …

Numai că, evident, oamenii care vin în Herăstrău să alerge, să se plimbe cu bicicletele sau cu copiii de mână în jurul Lacului Herăstrău, se cațără pe grinzile de beton, cu bicicletele în spate, cu copiii de mâini …

Deci, tot ce a reușit SNCFR-ul cu baricada lui anti-tanc este să facă zona și mai periculoasă. Nu numai că oamenii se pot accidenta căzând de pe grinzile de beton, dar, pe o porțiune de câțiva metri, nici nu mai ai cum să mergi decât pe calea ferată.

În context trebuie spus că podul de cale ferată din Herăstrău este singura posibilitate de a traversa lacul, pentru a face un tur complet al acestuia.
Podul a fost conceput cu un spațiu special pentru circulația pietonilor, care îți asigură protecția chiar în cazul trecerii unui tren.

Toate accidentele mortale care au avut loc pe pod au fost cauzate de folosirea inadecvată a acestuia.
Fie că pietonii sau bicicliștii se deplasau pe calea ferată, fie că au atins cabluri electrice de înaltă tensiune pe care nu ar fi trebuit să pună mâna.

Autor text & foto: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.