Gabriela Firea: ”Cea mai mare realizare este deblocarea proiectelor de investitii!”

La un an de la depunerea juramantului in calitate de primar general, Gabriela Firea, impreuna cu primarii celor sase sectoare, a facut bilantul primului an de guvernare locala.

Conform primarului general, cea mai mare realizare a primului an a fost deblocarea proiectelor de investitii care erau blocate de aproape 2 ani. Unele dintre acestea au fost finalizate, precum reabililtarea Arcului de Triumf, ambulatoriul Spitalului de copii Victor Gomoiu, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, sediul istoric al Primariei Capitalei, iar la altele se lucreaza in ritm alert, podul de la Ciurel, strapungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, proiectul Glina, Spitalul Foisor, Spitalul de copii Victor Gomoiu, Teatrul Ion Creanga, amenajarea lacurilor Floreasca-Tei, refacerea Patinoarului Flamaropol, lucrarile de amenajare a Prelungirii Ghencea etc.

Tot la capitolul mari realizari, Gabriela Firea a mentionat stoparea contractelor paguboase pentru bucuresteni. Aceleasi firme erau abonate an de an la contracte atat cu Primaria Capitalei, cat si cu primariile de sector. De asemenea, echipa condusa de noul edil sef a starpit firmele-capusa, care sufocau RADET si RATB. Aceasta actiune a fost riscanta si a dus la presiuni asupra primarului general, a declarat Gabriela Firea.

O alta mare realizare a primului an de mandat este alocarea record de fonduri pentru sanatate. Este vorba de 90 de milioane de euro care au fost alocate pentru cele 19 spitale din subordinea Primariei si pentru dotarea cabinetelor medicale scolare si a celor de stomatologie.

In ceea ce priveste planurile de viitor, cele mai importante proiecte sunt cele privind construirea a sase cartiere de locuinte pentru tineri dar si pentru persoanele defavorizate, cate unul in fiecare sector. De asemenea, vor fi construite un mare spital metropolitan, crese si gradinite si sali multifunctionale pentru evenimente sportive, culturale si artistice, a mai afirmat Gabriela Firea.

1 COMENTARIU

  1. […] In ceea ce priveste planurile de viitor, cele mai importante proiecte sunt cele privind construirea a sase cartiere de locuinte pentru tineri dar si pentru persoanele defavorizate, cate unul in fiecare sector. De asemenea, vor fi construite un mare spital metropolitan, crese si gradinite si sali multifunctionale pentru evenimente sportive, culturale si artistice”, a mai afirmat Gabriela Firea, conform bucurestifm.ro. […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.