Cele mai interesante evenimente de astăzi, 22 iunie, din Bucureşti

CINEMA

De azi începe cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT. Programul primei seri:

# la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19:30 are loc Gala de deschidere ce include proiecţia lungmetrajului „Crud” de Julia Ducournau, din secţiunea NexT Generation, despre urmările teribile pe care le are îndepărtarea strălucitei studente Justine de principiile vegetariene ale familiei pentru a se integra în lumea decadentă, lipsită de compasiune şi periculos de seducătoare a colegilor ei;

# la Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:00 rulează scurtmetraje inedite ale unor regizori deja consacraţi incluse selecţia programului Arthouse;

# de la ora 21:30, în cadrul secţiunii NexT În Cartier are loc o proiecţie gratuită în aer liber la fostul Cinema Pacea din cartierul Militari.

TEATRU

* La Teatrul Nottara, în cadrul primei ediţii a Festivalului de Teatru Independent – „NottDependent”, astă-seară sunt programate spectacolele:

– de la ora 19:00, la Sala Horia Lovinescu, „The Sunset Limited” de Cormac McCarthy;

– de la ora 19:30, la Sala George Constantin, „Omul pernă” de Martin McDonagh.

* Două spectacole au loc şi la Teatrul Odeon:

– de la ora 18:00, la Sala Studio, „Poveşti magice româneşti după basme româneşti” spuse de Marian Râlea, Adina Cristescu, Laurenţiu Vlad, Loredana Tăut, Florin Pârvu;

– de la ora 19:00, la Sala Majestic, „Jurnalul lui Robinson Crusoe”, un musical după „Insula” de Gellu Naum regizat de Mihai Măniuţiu şi cu cântece de Ada Milea.

* Alte trei spectacole încep de la ora 19:00:

– la Teatrul Evreiesc, comedia „Lobby Hero” de Kenneth Lonergan regizată de Radu Iacoban, cu Tudor Aaron Istodor în rolul principal:

– la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra, „Scaunele” de Eugen Ionescu în regia lui Felix Alexa, cu Oana Pellea şi Răzvan Vasilescu;

– la Teatrul Elisabeta, comedia „Boeing, Boeing” de Marc Camoletti regizată de Şerban Puiu, cu Aurelian Temişan, Anca Sigartău, Lucian Ghimişi, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Anca Dinicu, Bogdan Stanoevici, Marius Gîlea, Maria Buză, Dana Marineci.

* Teatrul Act a programat, de la ora 19:30, o reprezentaţie cu comedia „N-ai tu treabă!”, de Cătălin Ştefănescu după „Dănilă Prepeleac” de Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija şi interpretarea actorilor Marcel Iureş, Andrei Seuşan, Alexandru Voicu.

* De la ora 20:00 încep două comedii:

– la Godot Cafe Teatru, „Sâmbătă: Averse!” de Tudor Coman şi Matei Lucaci-Grunberg;

– Teatrul Roşu prezintă la Club The Hub, din strada Bărăţiei nr. 31, „Crimă la Howard Johnson” după Ron Clark şi Sam Bobrick, jucată de Marius Gîlea, Alexandra Ioniţă şi Conrad Mericoffer.

DANS

Festival Internaţional de Contact Improvisation – „Performing myself” se încheie cu un spectacol dat, de la ora 19:00 la Centrul Naţional al Dansului, de cei 5 profesori care au susţinut discuţii şi laboratoare de mişcare: Adrian Russi (Elveţia), Susanne Martin (Germania), Stephen Batts (Irlanda), Alexandra Soshnicova şi Sergey Golovnea (Moldova).

MUZICĂ

* Concertul serii este cel susţinut de tenorul italian Andrea Bocelli şi invitaţii săi – Andrea Griminelli, Ilaria Della Bidia şi Elisa Balbo – împreună cu naistul Gheorghe Zamfir, de la ora 20:00, în Piaţa Constituţiei. Acompaniază: artişti ai Orchestrei şi Corului Operei Naţionale Bucureşti.

* Biserica Lutherană găzduieşte, de la ora 19:00, un concert susţinut de Cvartetul „Giocoso” din Viena, format din doi violonişti români, Sebastian Câşleanu şi Teofil Todică, violista germană Martha Windhagauer şi violoncelistul olandez Bas Jongen. În program: Cvartetul KV 575 în Re major de W. A. Mozart, ultima parte din Cvartetul nr.3 de Ernst Krenek şi Cvartetul în Fa major de M. Ravel.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii, dirijat de Camil Marinescu şi având în program: Concertul nr. 4, în Sol major, pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven – solist Andrei Licareţ şi „Carmina Burana” de Carl Orff – solişti Irina Ionescu, Valentin Racoveanu şi Valentin Vasiliu. Participă Corul Filarmonicii „George Enescu”.

* Saxofonistul Alex Harding şi pianistul Lucian Ban încheie prima stagiune „Artist in Residence” cu concertul „Somethin’ Holy” – 2017 Reunion Tour susţinut de la ora 19:30, pe scena ArCuB din Hanul Gabroveni.

* „Cuentos del Barrio” se intitulează concertul de muzică sud – americană dat de Ioana Ernea (voce) şi Luis Angel Paomino Tuero (pian) de la ora 19:30 în ARTea.

* Hip-hoperul american Lil John susţine un concert la Arenele Romane, începând cu ora 20:00.

* Trupa britanică de indie/rock alternativ The Veils dă un concert, de la ora 20:00 în Expirat Club – Halele Carol.

* În cadrul evenimentului cultural „Simfonii pe asfalt”, pe scena de la intersecţia străzilor Lipscani şi Smârdan, de la ora 21:00 evoluează Duo Liric.

* Trupa Carla’s Dreams susţine încă un concert în Hard Rock Cafe, de la ora 21:30.

EVENIMENT

La Casa memorială „George şi Agatha Bacovia”, din strada George Bacovia nr. 63, de la ora 18:30 începe un eveniment organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române ce marchează 60 de ani de la trecerea în eternitate a poetului George Bacovia. Cu această ocazie, istoricul Adrian Majuru, director al Muzeului Municipiului Bucureşti, susţine conferinţa „Geografii emoţionale şi mituri urbane”, urmată de un recital alternativ susţinut la vioară de Diana Miron.

 EXPOZIŢII

* În Sala Foaier a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Departamentul de Arte Textile şi Design Textil organizează, de la ora 18:00, vernisajul expoziţiei „Master Arte Textile Ambientale / 2017”, deschisă până pe 7 iulie.

* Tot de la ora 18:00, în Clubul Ţăranului are loc deschiderea expoziţiei documentare „Două zile cât un veac: 28 iunie 1940 ~ 22 iunie 1941″.

* La Galeria Romană, de la ora 19:00 are loc vernisajul expoziţiei „Theatrum mundi”, cuprinzând lucrări de Constantin Flondor, Horea Paștina, Christian Paraschiv, Ion Grigorescu, Mihai Sârbulescu, Matei Lăzărescu, Valentin Scărlătescu, Dan Mohanu, Cristian Diţoiu, Constantin Ţinteanu, Mircea Roman, Ruxandra Grigorescu, Bogdan Vlăduţă şi Florentina Voichi ce pot fi vizionate până pe 22 iulie.

* Expoziţia personală „Gesturi”, a artistei Petronela Berlea, este vernisată la ora 19:00, la Galeriile Carol, unde poate fi vizitată până pe 22 iulie.

* Tot de la ora 19:00, Galeria Alexandra’s, din strada Piaţa Amzei nr. 5, pune faţă în faţă doi artişti: pictorul Ştefan Pelmus şi designerul Florin Dobre, în cadrul seriei de evenimente dedicate „artei din România, în toate formele ei”, care timp de un an va reuni artişti plastici, creatori de bijuterii, designeri de modă, muzicieni şi tineri merituoşi.

CARTE

* În Sala de conferinţe „Perpessicius” din sediul Muzeului Naţional al Literaturii Române din strada Nicolae Creţulescu nr. 8, de la ora 14:30 are loc lansarea cărţilor de poezie „Văzătorii cu inima” de Mihail Gălăţanu, „Celălalt ţărm” de Horia Gârbea, „Cotropitor” de Cristian Pavel şi „Sonete alese” de William Shakespeare.

* În Grădina secretă a Librăriei Cărtureşti Verona, de la ora 19:00 începe o întâlnire cu scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu şi romanul său „Copilăria lui Kaspar Hauser”. Alături de autor vorbesc: Carmen Muşat, Cezar Paul-Bădescu şi Virginia Costeschi în calitate de moderator.

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, tot de la ora 19:00 este lansat romanul „Anii frigului” de Dan Stanca, prezentat, alături de autor, de criticii literari Andreea Răsuceanu şi Angelo Mitchievici şi scriitorul Radu Paraschivescu.

CONFERINŢĂ

* Institutul Italian de Cultură vă invită la conferinţa „Geniul inovator al lui Leonardo da Vinci”, susţinută, de la ora 19:00, de Alessandro Garofalo, fizician şi profesor de inovaţie interdisciplinară la Şcoala Holden din Torino, la Business School Luiss şi la Universitatea din Verona.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.