Cele mai interesante evenimente de astăzi, 20 iunie, din Bucureşti

CINEMA

* De la ora 19:30, la Cinemateca Eforie este prezentată, în ciclul „Istoria filmului universal în capodopere”, comedia „Vacanţele domnului Hulot”, de şi cu Jacques Tati.

* La Grădina cu filme a Creart, de la ora 21 este proiectat thrillerul dramatic „Argo”, de şi cu Ben Affleck, ce prezintă o operaţiune sub acoperire, pe viaţă şi pe moarte, de salvare a şase americani.

* Tot de la ora 21:00, într-o grădină din strada Icoanei nr. 97 are loc o proiecţie propusă de Festivalul One World Romania cu documentarul „Raving Iran”, de regizoarea Susanne Regina Meuers din Elveţia, ce prezintă doi tineri iranieni care luptă pentru dreptul de a se bucura de muzică.

TEATRU

* De la ora 19, la UNteatru începe o reprezentaţie cu „La ţigănci”, adaptare după Mircea Eliade de Andrei şi Andreea Grosu având în distribuţie pe: Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Corina Moise, Florina Gleznea, Cristina Casian, Bogdan Cotlet.

* Trei spectacole încep de la ora 19:30:

– „Distanţa dintre paşi” de Geo Vişan, care şi joacă pe scena Clubului Ţăranului alături de Ada Dobrea şi Dana Porlogea;

– „Opiniile unui clovn”, un one man show după Heinrich Böll regizat de Anca Maria Colțeanu şi interpretat de Alex Buescu în Green Hours;

– „Scrisori de dragoste către o prinţesă chineză” de Matei Vişniec, o improvizaţie semnată de actriţa Ioana Crăciunescu în cadrul proiectului cultural „Marţi în ALBnegru” ce se desfăşoară la sediul Muzeului Naţional al Literaturii Române din strada Nicolae Creţulescu nr. 8.

* Tot două spectacole au loc de la ora 20:00 la Teatrul Naţional:

– la Sala Atelier, „Crima din strada Lourcine”, o comedie neagră de calitate scrisă de Eugène Labiche, regizată lui Felix Alexa şi jucată de Marius Manole, Raluca Aprodu, Victor Ţăpeanu, Istvan Teglas şi Mihai Calotă;

– la Sala Mică, „Dragoste şi informaţie” de Caryl Churchill montat ca „o instalaţie teatrală care combină teatrul cu elemente de artă performativă, dans şi video art.” cum este definit de regizoarea Irina Crăiță-Mândră, care a ales în distribuţie pe Voicu Aaniţei, Nicholas Caţianis, Alex Călin, Cristina Drăghici, Dana Marineci şi Lavinia Pele.

* De la ora 20:30, la Godot Cafe Teatru începe o reprezentaţie cu comedia „Te iubesc!!! Te iubesc???” de Chris Simion-Mercurian după „Zăpezile de altă dată” de Dumitru Solomon, cu: Corina Moise, Dan Rădulescu, Manuela Hărăbor.

MUZICĂ

În cadrul evenimentului cultural „Simfonii pe asfalt”, pe scena de la intersecţia străzilor Lipscani şi Smârdan, astă-seară evoluează:

– de la ora 20:00, Le Duette;

– de la ora 21:00, La Pasion de una Rosa.

EXPOZIŢIE

Vernisajul expoziţiei „Deprindere în metal şi sticlă” de Ileana Dana Marinescu are loc de la ora 18:00, la Galeria de Artă SENSO din bulevardul Unirii nr. 15.

CARTE

* În grădina Librăriei Cărtureşti din strada Pictor Arthur Verona nr. 13-15, de la ora 18:30 are loc un eveniment dedicat iubitorilor de literatură şi pisici, prilejuit de lansare volumului „Cartea pisicii”, de Cristian Teodorescu cu ilustraţii de Mardale. Alături de autorii cărţii, la eveniment vor participa Nora Iuga şi Aurora Liiceanu.

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 este lansată cartea „Îi urăsc, mă! O antologie a pamfletului. De la cronicarii munteni la Pamfil Şeicaru”, de Magda Răduţă. Pe lângă autoare, vor vorbi: Ioana Pârvulescu, Mircea Vasilescu şi Cosmin Ciotloş. Moderator: Marieva Ionescu. Actorul Dan Rădulescu va citi câteva fragmente din textele pamfletare din volum.

CONFERINŢĂ

La Muzeul Naţional al Literaturii Române, istoricul şi criticul de artă Pavel Şuşară susţine, de la ora 18:30, conferinţa „Nord şi Sud în arta românească”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.