In Bucuresti fiecare ploaie e un dezastru!

A plouat putin in Bucuresti, o ploaie usoara de vara, nici vorba despre fenomenele meteorologice deosebite, despre cantitatile de apa unicat in ultimii 500 de ani, despre care ne spun mereu specialistii de la canalizare!

Dupa aceasta ploaie usoara de vara, care ar fi trebuit sa fie un motiv de bucurie prin racoarea pe care o aduce, ca bucurestean nu ai decat motive sa te infierbanti, „sa ti se urce sangele la cap”, cum spuneau bunicii nostri.

06. Ploaie - traficIn marea intersectie de la Chibrit, semafoarele au cazut total. Se circula la buna intelegere intre soferi si intre acestia si pietoni. Pericolul este iminent, pentru ca, in aceasta intersectie, se intalnesc fluxurile de trafic ce vin de pe Calea Grivitei si Ion Mihalache cu puhoiul de masini care circula dinspre Bucurestii Noi si Soseaua Chitila catre centrul orasului. In plus, trecerile de pietoni sunt lungi si cei care traverseaza Grivita sau Mihalache sunt foarte expusi pericolului de a fi accidentati chiar pe trecerea de pietoni. Niciun agent de circulatie, nici de la Brigada Rutiera, nici de la Politia Locala a Municipiului Bucuresti sau de la Sectorul 1 nu se afla in intersectie, pentru a micsora pericolul de accident.

Desigur, maine, cand cei de la Administratia Strazilor vor reveni din weekend, ni se va spune, din nou povestea cu sobolanii care rod cablurile de alimentare ale semafoarelor si cu apa care se infiltreaz… Dar ne-am cam saturat de explicatii, am vrea solutii, daca este cineva capabil sa le gaseasca.

Pentru ca imaginea dezastrului produs de o ploicica de vara sa fie totala, bucurestenii din cateva zeci de blocuri de pe Calea Grivitei si de pe Bulevardul Ion Mihalache au ramas fara curent electric, in plina zi de duminica.

Sigur, vor veni specialistii in electricitate de la renumita companie care asigura furnizarea in Capitala si ne vor explica cum ca sunt vechi cablurile si ca apa de ploaie e parsiva si se infiltreaza…

Dar, din nou, ne-am saturat de tot felul de pitifelnici care se intrec in a da vina pe ploaie, pe soare, pe zapada, pe vant, pe alinierea nefavorabila a astrelor si pe orice fenomen meteo sau paranormal care le trece prin minte!

Aveti si solutii sau numai explicatii din acestea stiintifico-fantastice?

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.