Jaf inimaginabil in Bucuresti

Parcul Verdi avea initial, o suprafata de 55 de mii de metri patrati. In urma retrocedarilor succesive, obladuite de primarii bucuresteni, a mai ramas doar 10 la suta, adica 5.5oo de metri patrati. Acestia s-ar afla in proprietatea Primariei Capitalei si in administrarea Primariei Sectorului 2.

Cateva zeci de cetateni din zona Floreasca- Barbu Vacarescu s-au adunat astazi pentru a face curatenie in ce a mai ramas din fostul Parc Verdi si pentru a cere ca primaria sectorului 2 sa rascumpere terenul pe care se afla parcul.

Astfel, s-a aflat ca in urma cu o luna si jumatate, prin hotarare definitiva de instanta au fost retrocedate 45 de hectare de spatiu verde in zona Fundeni- adica stadionul echipei Juventus Colentina si Parcul Motodrom. Reprezentantii primariei sectorului 2 sustin ca responsabilitatea pentru toate cele intamplate apartine primariei generale si ca vor analiza in ce fel se pot implica pentru a nu pierde spatiile verzi in cauza.

Sectorul 2 are cel mai mic procent de spatiu verde pe cap de locuitor, aproximativ 12 metri patrati. In acest sector s-au facut cele mai multe retrocedari care au lovit suprafetele verzi, parcuri sau spatii dintre blocuri.

Alte 30 de hectare din marile parcuri bucurestene risca sa fie distruse ca spatii verzi si construite, daca autoritatile nu vor lua masuri urgente. Este vorba de bucati din parcurile Tineretului, Titan, Circului, Plumbuita si Verdi care au fost retrocedate de justitie, prin hotarari definitive. Solutia pentru salvarea acestor spatii verzi ar fi rascumpararea sau exproprierea.

info: Mircea Apostolescu&Sorin Pavel

alte info: http://bucurestifm.ro/2017/06/17/parcul-verdi-intre-dorintele-oamenilor-si-promisiunile-primarului/

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.