Accesul pietonilor pe podul de cale ferată din Herăstrău a fost interzis

Măsura a fost luată de Primăria Capitalei, după ce în zonă au avut loc mai multe accidente mortale.

Ultimul s-a produs weekend-ul trecut, când un biciclist și-a pierdut viața, după ce a fost lovit de tren.

Cei care obișnuiesc să se plimbe, să alerge sau să meargă cu bicicletele pe malul lacului Herăstrău trebuie să știe că nu mai pot face o tură completă.

Doua garduri păzite de doi agenți ai unei firme private blochează accesul pe podul de cale ferată atât dinspre Șoseaua Nordului, cât și dinspre Piața Presei.

Cei care doresc totuși să facă un tur complet al parcului, pot trece pe sub pod, pentru a ieși în strada Elena Văcărescu, iar, apoi, pe Șoseaua București-Ploiești, vor ajunge în zona Fântânii „Miorița”, unde vor putea intra, din nou, în Parcul Herăstrău.

Amintim că după accidentul de tren de la sfârșitul săptămânii trecute, Primarul General Gabriela Firea s-a plâns de faptul că, în ciuda cererilor repetate ale Municipalității, nu a primit niciun răspuns din partea Ministerului Transporturilor, care administrează calea ferată București-Constanța ce trece prin Herăstrău.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor spun însă că încă din 2015 au anunțat Primăria Capitalei în legatură cu disponibilitatea de a emite aviz pentru realizarea unei pasarele pietonale în zona podului care traversează lacul.

Ei au precizat însă că Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement nu a transmis documentația tehnică necesară.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.