Festivalul Culturii Indiene, la Muzeul Satului

Evenimentul se desfășoară între 16 și 18 iunie și face parte din festivalul „Namaste India”, organizat de Centrul Cultural „Rabindranath Tagore” în perioada 12 — 25 iunie, în multiple locații din București.

Festivalul își propune să devină anul acesta o punte de legătură între cultura indiană și alte culturi ale lumii — română, franceză, engleză, pakistaneză, africană — prin spectacole, proiecții de film, expoziții, ateliere, workshopuri și întâlniri.

Ediția din 2017 a festivalului va explora dimensiuni importante ale culturii naționale și internaționale în cadrul mondial actual, aflat sub semnul globalizării și al migrațiilor: ideea de identitate națională, valori culturale, tradiție și continuitate, revalorizare culturală, colaborări interculturale, apartenență și rădăcini, incluziune socială.

Târgul de produse tradiționale, artizanii cu țesături specifice regiunii Gujarat, spectacolele de muzică și dans, lansările de carte, pictura cu henna, cursurile de yoga, consultațiile medicale oferite de un specialist în Ayurveda, cursurile de hindi și sanscrită, atelierele de creație pentru copii și adulți, precum și degustările de produse gastronomice aromat-condimentate vor aduce vară indiană în satul românesc.

De asemenea, sâmbătă, 17 iunie, de la ora 15,00, vor fi vernisate expozițiile de fotografie „Sacred India” & „Archiva” ale artistului Amit Pasricha, organizate cu susținerea Consiliului Indian pentru Relații Culturale.

„Începând cu ora 16,30, puteți participa la o ceremonie oficială în prezența Excelenței sale, dr. A.V.S. Ramesh Chandra, ambasadorul Indiei în România, urmată de spectacolul de dans clasic ‘Kathak&Amour’, prezentat de Namrrta Raai, și concertul susținut de Side Partition, trupă britanică de pop-rock fusion, formată din tineri indieni, pakistanezi și englezi”, se mai arată în comunicat.

Duminică, 18 iunie, India întâlnește Africa într-un concert de bansuri și djembe.

sursa foto: destepti.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.