Cele mai interesante evenimente de astăzi, 16 iunie, din Bucureşti

CINEMA

* Programul de azi al retrospectivei Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

# La Cinema Elvira Popescu sunt proiectate:

– de la ora 14:30, drama „Legenda lui Michael Kohlhaas”, realizată de Arnaud des Pallieres cu Mads Mikkelsen în rolul titular şi inspirată din nuvela omonimă a lui Heinrich von Kleist din 1811 având ca temă omul în căutarea dreptăţii, care, la rândul ei, pleacă de la cazul real din Germania secolului XVI al unui respectat negustor devenit haiduc în urma unui abuz;

– de la ora 17:00, thrillerul „Cercul roşu”, de Jean-Pierre Melville cu Alain Delon, Bourvil, Yves Montand şi Gian Maria Volonté;

– de la ora 20:15, filmul câştigător al Premiului Publicului, „Hjartasteinn / Piatră pe inimă”, dramă gay islandeză despre maturizare realizată de Gudmundur Arnar Gudmundsson;

– de la ora 22.30, thrillerul „The Nile Hilton Incident / Incidentul de la Hilton”, de Tarik Saleh cu Fares Fares în rolul unui poliţist egiptean corupt pe care-l schimbă definitiv ancheta uciderii cu brutalitate a unei cântăreţe celebre în preajma aşa-numitei Primăveri Arabe.

# În Institutul Francez, de la ora 19:30 are loc lansarea volumului „Filmat în România, 2010-2014”, de Bujor T. Rîpeanu şi Dinu Ioan Nicula, ce prezintă filmele de ficţiune realizate în această perioadă în ţara noastră.

* La Cinema Muzeul Ţăranului în a doua seară a Caravanei docuart sunt programate filmele:

– de la ora 17:00, „Perfection Is Forever” de Mara Trifu;

– de la ora 17:30, „We fly again” de Alexandru Vlad;

– de la ora 18:00, „Stories in tea cups” de Mirona Radu, urmat de o sesiune de Q&A;

– de la ora 18:30, „10:34 to Belgrade” de Ioana Grigore, urmat de o discuţie cu realizatoarea;

– de la ora 19:10, „Ultimul căldărar” de Cosmin Bumbuţ şi Elena Stancu;

– de la ora 20:15, „Imagini din vis” de Sorin Luca, urmat de o sesiune de Q&A cu protagonistul filmului Rodion-Ladislau Roşca.

* În parcul Bazilescu, în cadrul programului „Vacanța de Vară cu EXCELSIOR”, astă-seară, de la ora 20:00, este programată proiecţia dramei istorice „Iancu Jianul, haiducul”, regizată de Dinu Cocea în 1981, cu Adrian Pintea în rolul titular.

MUZICĂ

* Orchestra Naţională Radio invită publicul, de la ora 19:00, la Sala Radio, la o spectaculoasă incursiune într-un gen care nu se regăseşte de multe ori în programele de stagiune: muzica de film. La pupitrul dirijoral se va afla libanezul Lubnan Baalbaki, iar solistul serii va fi pianistul şi compozitorul francez de origine libaneză Rami Khalifé.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii, dirijat de Octavio Mas-Arocas şi având în program: „Don Quichotte” de Richard Strauss şi „Tablouri dintr-o expoziţie” de Musorgski / Ravel.

* Austriacul Parov Stelar susţine un concert la Arenele Romane, de la ora 20:00, alături de întreaga sa trupă pentru a promova noul său material discografic, intitulat sugestiv „The Burning Spider”.

* De la aceeaşi oră 20:00, Alma Nicole cântă jazz, bossanova şi pop-rock în ARTea.

*  În cadrul evenimentului cultural „Simfonii pe asfalt”, la intersecţia străzilor Lipscani şi Smârdan astă-seară evoluează:

– de la ora 20:00, Duo „Liric”;

– de la ora 21:00, Le Duette.

* Un concert de muzică sud-americană cu formaţia Habanegra începe de la ora 20:30, în Clubul Ţăranului.

* Tot de la ora 20:30 Grimus dă un concert acustic în Grădina cu filme a creart.

* Trupa Naked, originară din Serbia, susţine un concert la Food Hood, din strada Șelari nr. 4, începând cu ora 21:00, în cadrul seriei de evenimente Balkanic Station ce are ca scop prezentarea spiritului balcanic în toată diversitatea sa.

* Teodora Buciu dă un concert gratuit pe terasa Berăriei H de la ora 22:00.

* Delia cântă, alături de trupa sa de acompaniament, de la ora 22:30, în Hard Rock Cafe.

FESTIVAL

* Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Culturii Indiene „Namaste India” continuă în acest week-end, în aer liber la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”. Târgul de produse tradiţionale, artizanii cu ţesături specifice regiunii Gujarat, spectacolele de muzică şi dans, lansările de carte, pictura cu henna, cursurile de yoga, consultaţiile medicale oferite de un specialist în Ayurveda, cursurile de limba hindi şi sanscrită, atelierele de creaţie pentru copii şi adulţi, precum şi degustările de produse gastronomice aromat-condimentate vor aduce vara indiană în satul românesc.

Mai multe detalii, inclusiv programul manifestărilor din acest week-end găsiţi aici.

EXPOZIŢII

* La Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, de la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei „H+ARTA contemporană”, ce prezintă lucrări realizate de elevi ai clasei a X-a de la Liceul de arte plastice „Nicolae Tonitza”.

* În „Galeria Sectorului 1”, nouă locaţie expoziţională de artă contemporană inaugurată astăzi în incinta Combinatului Fondului Plastic, până pe 30 iulie puteţi viziona expoziţia intitulată „The Exquisite Corpse Drinks the New Wine” a artiştilor clujeni Radu Băieş, István Betuker, Norbert Filep, Pavel Grosu, Lucian Popăilă, Marcel Rusu, Alexandra Şerban şi Ioan Sbârciu.

CARTE

La Librăria Humanitas Cişmigiu, de la ora 18:30 are loc lansarea cărţii pentru copii „Ce este Constituţia? Joacă-te şi vei afla!”, semnată de Alina Dumitraşcu şi ilustrată de Anda Ansheen.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.