Cabinetul Grindeanu mai are un singur ministru

Augustin Jianu, ministrul Comunicațiilor, anunță că nu a demisionat și că o va face numai dacă premierul Sorin Grindeanu îi va cere acest lucru.

El spune că în ultimele zile a primit numeroase mesaje de la oameni din afara Guvernului, de la șefi de cabinete la secretare, de la senatori la simpli membri de partid, care i-au transmis să renunțe la funcție.

După demisiile miniștriilor depuse la cabinetul premierului, Sorin Grindeanu are 15 zile la dispoziție pentru a le semna și a le trimite la Administrația Prezidențială, pentru ca apoi să fie publicate în Monitorul Oficial.

Premierul Sorin Grindeanu spune că după ce președintele social democrat va demisiona, va renunţa şi el la funcţia de prim-ministru.

După ce premierul a refuzat să demisioneze, ieri, PSD a decis excluderea lui Sorin Grindeanu din partid şi depunerea unei moţiuni de cenzură.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca consultări pe tema desemnării unui nou premier doar dacă şeful actual al Executivului aflat în funcţie demisionează sau este demis constituţional, prin moţiune de cenzură.

sursa foto: capital.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.