Gândirea, bat-o vina!

Sursa foto: www.clipartkid.com

Niciodată nu mi-am propus să urmăresc greșelile de limbaj pe posturile de televiziune, doar că există unele momente în care se apucă ele să mă urmărească pe mine. Fug și eu cât pot, la fel ca toată lumea, iar atunci când obosesc vin pur și simplu să vă cer ajutorul în cadrul rubricii noastre intitulate “Bine de spus”.

Acum câteva săptămâni o doamnă a transmis tuturor la televizor că adoră să intre în orice polemică contradictorie, lucrul acesta oferindu-i șansa de a-și utiliza cu folos mintea. Felicitări, stimată doamnă. Ați jonglat superb cu mintea dumneavoastră și ne-ați oferit un adevărat record al limbii române. “Polemică contradictorie” este în același timp și cacofonie și pleonasm. “Polemică” înseamnă în mod evident “discuție în contradictoriu”.

Vreau totuși să apreciem împreună recordul negativ dăruit de doamna cu pricina. Eu cred puteți bate acest record, stimată doamnă, o să vă invit să vă utilizați din nou mintea pentru a inventa o eventuală expresie care să aibă trei sau chiar mai multe defecte, haideți că se poate! Să-mi spuneți doar când mai apăreți la televizor, ca să știu să-l închid din timp.

Lasă un răspuns