Irina Velcescu alege ”teatrul fresh”

Pe Irina Velcescu nu o vezi în foarte multe spectacole, dar o remarci de fiecare dată, datorită prezenței scenice, vocii și modului în care își îmbracă personajul, fiind atentă la fiecare detaliu.
„Secretul fericirii”, ”Mărimea contează”, ”Un pic prea intim” – o înșiruire ce ne-ar putea stârni imaginația. De fapt ăsta este și scopul dramaturgilor care au ales astfel de titluri pentru textele lor și a regizorilor care le-au adus pe scenă, să ne provoace, să ne arate cum suntem, cum gândim noi cei de azi.
Etichetăm oamenii din jurul nostru, schimbăm regulile jocului, ne interesează mai mult aparența decât esența, iar teatrul contemporan, teatrul fresh al acestui deceniu, ne pune această oglindă în față.

Irina Velcescu joacă în spectacolele enumerate, produse de Godot și de Nottara, și ne-a povestit sâmbătă, pe 98,3 FM, cum a fost pentru ea întâlnirea cu aceste personaje atât de asemănătoare cu cele din viața cotidiană.
Nu consideră că e mai ușor sau mai greu să interpreteze ”oameni recognoscibili”, față de personaje clasice, și nici nu a fost o alegere. Pur și simplu a fost solicitată în astfel de proiecte. Așa cum, de un timp încoace a fost cooptată și în spectacolele pentru cei mici, la care o are în public și pe fiica sa, Daria.

În timp s-au format niște echipe cu care lucrează foarte bine în proiectele realizate de Vlad Massaci, Cristi Juncu și Vlad Zamfirescu, pe textele lui Neil LaBute sau a altor autori. S-a creat o legătură specială atât cu ei, cât și cu actorii de aici. Îi place să lucreze cu ei și datorită lor s-a apropiat de acest gen de spectacole. A și tradus o parte dintre texte.
Cu Vlad Massaci și alături de Vlad Zamfirescu a și debutat, în ”Forma lucrurilor”, producție ce s-a jucat cu succes stagiuni bune, la Teatrul Act.
Dacă nu ar fi intrat din prima la UNATC, Irina Velcescu ar fi făcut Drept. De altfel, s-a și înscris la examen la ambele universități, dar soarta a făcut ca o probă să fie programată în aceeași zi și astfel a ales să se prezinte la cea de la teatru, a mărturisit actrița la BucureștiFM.
Microbul și dorința de a fi pe scenă i-au fost insuflate de părinții săi, actorii Marina Maican și Mihai Velcescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.