Cele mai interesante evenimente de astăzi, 13 iunie, din Bucureşti

CINEMA

De la ora 20:00, la Cinemateca Eforie este prezentată, în ciclul „Istoria filmului universal în capodopere”, comedia romantică muzicală „Cântând în ploaie”, regizată în 1952 de Stanley Donen şi Gene Kelly, care şi joacă în film alături de Donald O’Connor, Debbie Reynolds, Jean Hagen, Millard Mitchell.

FESTIVAL

Programul Festivalului „Namaste India” de astăzi.

# La Cinema Elvira Popescu:

– de la ora 18:15, Masterclass „de la Gange, la Rhône” cu Nicolas Delaigue şi Nihar Mehta despre aprecierea, învăţarea, predarea şi promovarea în context global a muzicii indiene clasice;

– de la ora 20:00, proiecţia dramei cu elemente de fantastic „The fall / Legende pentru viaţă”, regizată de Tarsem Singh şi distinsă cu Ursul de Aur la Berlinale în 2007, vizionarea fiind urmată de o sesiune de Q&A cu actriţa Catinca Untaru, interpreta rolului principal, şi Andreea Diana Tănăsescu, directorul de casting al filmului.

# La Eden Spa, de la ora 19:00 începe seminarul „Yoga, tradiţie şi cunoaştere” susţinut de Swami Ananda Saraswati.

MUZICĂ

* Stagiunea de marţi seara a programat azi, de la ora 19:00, la sala mică a Ateneului Român, recitalul cameral susţinut de Ştefan Aprodu – vioară şi Olga Babadjan – pian, care interpretează: Sonata nr. 4, în mi minor de W.A. Mozart; Sonata nr. 1, în Re major de L. van Beethoven şi Sonata nr. 1, în Fa major de Edvard Grieg.

* Solistul britanic Engelbert Humperdinck, supranumit „Regele Romanţelor”, susţine un concert de la ora 20:00, la Sala Palatului, în cadrul turneului mondial „A 50-a Aniversare”.

* Hot Casandra lansează primul single al trupei în limba română, „Luna”, şi videoclipul acestuia în cadrul unui concert susţinut de la ora 21:00 în Club Expirat – Halele Carol.

DANS

De la ora 18:30, la Opera Naţională începe Gala Extraordinară de Balet a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” regizată de Mihaela Ţigănuş Vasilovici şi cuprinzând: baletul „Chopiniana / Les Sylphides”, fragmente din balete clasice, lucrări coregrafice contemporane precum şi o suită de dansuri populare româneşti.

SPECTACOL

În cadrul proiectului cultural „Marţi în ALBnegru”, la sediul Muzeului Naţional al Literaturii Române din Strada Nicolae Creţulescu nr. 8, de la ora 19:30 începe spectacolul „Scrisori de dragoste către o prinţesă chineză” de Matei Vişniec, o improvizaţie semnată de actriţa Ioana Crăciunescu.

EXPOZIŢIE

La Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti, de la ora 17:00 are loc vernisajul expoziţiei „O istorie (ne)uitată: Muzeul Curtea Veche”, deschisă până pe 20 august.

CONFERINŢE

* La Mânăstirea Antim, de la ora 18:30, Pr. Arhim. Mihail Stanciu şi Prof. Univ. Iuliana Băncescu vorbesc despre Pr. Ieromonah Adrian Făgeţeanu, care a fost duhovnic al acestui locaş monahal.

* La Cărtureşti Verona, de la ora 19.00, Silviu Dancu şi Edmond Niculuşcă vor vorbi despre patrimoniu şi vor răspunde întrebărilor publicului. Puteţi participa la eveniment live şi pe www.cinepub.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.