Nepasarea Ministerului Transporturilor fata de bucuresteni…

Sursa foto: DailyBusiness.ro

NMinisterul Transporturilor, desi isi are sediul in Capitala, demonstreaza de ani si ani ca are o atitudine de completa nepasare fata de bucuresteni. Expresii ale acestei nepasari sunt amanarea de nenumarate ori a finalizarii metroului din Drumul Taberei, temporizarea la nesfarsit a proiectului de largire a Soselei de Centura, amanarea sine die a pasarelei peste Centura de la Domnesti etc.

O alta dovada a acestei nepasari o reprezinta refuzul Ministerului Transporturilor de a permite constructia unei pasarele pietonale in Parcul Herastrau.
Parcul are o suprafata de aproximativ 110 hectare si este dispus in jurul Lacului Herastrau. Trecerea intre partea dinspre Soseaua Nordului si cea dinspre Casa Presei se poate face insa numai pe podul de cale ferata, circulat de trenurile ce fac legatura Bucuresti-Constanta.

Din cauza multiplelor accidente mortale care au avut drept victime bucuresteni care doreau sa faca un tur complet al Lacului Herastrau, traversand podul de cale ferata, dar si din cauza accesului dificil la acesta, cauzat de scarile foarte abrupte, care fac imposibila trecerea persoanelor cu dizabilitati si foarte dificila pe aceea a parintilor cu copii mici si a biciclistilor, inca din anul 2014, primarul general de atunci, Sorin Oprescu, promitea constructia unei pasarele pietonale, in apropierea podului de cale ferata.

Din anul urmator, 2015, Consiliul General a aprobat alocarea banilor necesari pentru intocmirea studiului de fezabilitate privnid constructia pasarelei. Din acelesi an, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement, din subordinea Municipalitatii, a cerut avizul Ministerului Transporturilor pentru constructia pasarelei pietonale. Aceasta solicitare s-a lovit insa de refuzul celor de la Transporturi in doua randuri, in 2015 si in 2016, pe motiv ca aceasta s-ar afla in zona de protectie a caii ferate Bucuresti-Constanta.

Probabil ca este preferabil ca bucurestenii care se plimba prin Herastrau sa fie expusi pericolului de a fi loviti de tren, asa cum s-a intamplat si in weekend, in loc sa fie construita o pasarela care sa inlature acest pericol…
Si vara este abia la inceput, iar Parcul Herastrau este din ce in ce mai aglomerat…

 

1 COMENTARIU

  1. […] Din cauza multiplelor accidente mortale care au avut drept victime bucuresteni care doreau sa faca un tur complet al Lacului Herastrau, traversand podul de cale ferata, dar si din cauza accesului dificil la acesta, cauzat de scarile foarte abrupte, care fac imposibila trecerea persoanelor cu dizabilitati si foarte dificila pe aceea a parintilor cu copii mici si a biciclistilor, inca din anul 2014, primarul general de atunci, Sorin Oprescu, promitea constructia unei pasarele pietonale, in apropierea podului de cale ferata, anunta bucurestifm.ro. […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.