14 iunie- „Donează sânge. Donează acum. Donează constant”

Bucureştenii sunt  aşteptaţi să doneze sânge în Piaţa Universităţii, pe 14 iunie, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge .

Crucea Roşie Română, în colaborare cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină şi Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, organizează un eveniment la care bucureştenii sunt invitaţi să doneze sânge, miercuri, în Poiana Urbană din Piaţa Universităţii (la statui) din Bucureşti.

La  ora 09:00 va fi instalat un centru mobil de donare de sânge, corturi de la Cruce Roşie unde voluntarii vor face simulări şi demonstraţii de prim ajutor.

La ora 11:00, o picătură de sânge va fi formată din aproximativ 100 de persoane, timp în care se va intona pentru prima dată în Bucureşti imnul donatorului de sânge, „Imnul vieţii”.

La eveniment sunt invitaţi Florian Bodog — Ministrul Sănătăţii Publice,Raed Arafat şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul Ministerul Afacerilor Interne, dr. Doina Goşa — director Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, şi Ioan Silviu Lefter — director general al Crucii Roşii Române.

Tema Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge din acest an pune accentul pe importanţa constituirii de rezerve de sânge pentru situaţii de urgenţă prin sensibilizarea populaţiei privind importanţa donării de sânge. Sloganul campaniei este „Donează sânge. Donează acum. Donează constant”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.