Street Delivery schimbă orașul

Ajuns la ediția a XII-a, festivalul de arte și urbanism Street Delivery revine în Capitală. Tema de anul acesta este ”Grădini posibile”. Evenimentul se desfășoară pe strada Arthur Verona în perioada 9-11 iunie și își propune să aducă în prim-plan locuri și proiecte care fac Capitala mai verde.

Street Delivery eliberează în fiecare an câte o stradă şi o redă pietonilor, pentru a arăta cum ar putea funcționa un oraș pentru oameni, nu doar pentru mașini.

”Adevărul e că am ajuns să trăim într-o imensă parcare. Adevărul e că automobilul ne sufocă viața în oraș. Adevărul e că se taie parcuri și se fac în loc parcări. Așa că tema Street Delivery 2017 este GRĂDINI POSIBILE.

Putem transforma o stradă într-o grădină de idei? Putem deschide noi spații publice în orașele noastre? Putem să cerem mai mult verde?” – spun organizatorii.

Așadar, timp de 3 zile oamenii vor putea să planteze flori, dar și să se bucure concerte, expoziții, proiecții de filme și mâncare bună.

Vineri, în curtea TIAB, de la ora ora 21:15 vor mai rula scurtmetrajele CINEPUB: Bad Penny (regia: Andrei Crețulescu), Calea Dunării (regia: Sabin Dorohoi), Ela, Panda și madam (regia: Andrei Ștefan Răuțu), Lampa cu căciulă (regia: Radu Jude) și Șanțul (regia: Adrian Silișteanu).

Sâmbătă, 10 iunie, începând cu ora 21:30, va rula o selecție de 5 scurtmetraje ce vor fi proiectate la ediția de anul acesta a NexT Film Festival (22-26 iunie): Regatul, Ana vine acasă, Lesapan, Prim-miniştrii și Micile gesturi stângace de trandrețe.

Duminică, de la ora 21:00, Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est va reanima strada, printr-un calup compus din scurtmetrajele câștigătoare ale ultimei ediții Anim`est.

Bucureștenii se vor putea bucura și de ateliere de creaţie foarte interesante potrivite atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, precum – crearea de panouri decorative, pictură pe ceramică și porțelan, decoruri pentru exterior sau pictură pe pietre.

Pornind de la ideea ”Cum ar fi să reactivăm în centrul orașului o grădină superbă, un spațiu verde care a fost inaccesibil publicului larg decenii la rând?”, evenimentul propune transformarea Grădinii Universitarilor. Acolo oamenii vor putea ajuta la realizarea mobilierului de grădină sau vor putea participa la ateliere de grădinărit, workshop-uri și tururi ghidate.

De asemenea, evenimentul susţine muzica live şi îşi propune să o readucă pe stradă prin:

Vineri, 9 iunie:

18:00 – #Akim
19:00 – Heion and The Echo Bits
20:00 – Group Bantame
21:00 – Jurjak

Sâmbătă, 10 iunie:

18:00 – Klassikall/Bassarab
19:00 – Orkid
20:00 – Helen
21:00 – Macanache & The Putreds

Duminică, 11 iunie:

18:00 – Next Ex
19:00 – Changing Skins
20:00 – Krisper
21:00 – Balkan Taksim

Street Delivery este un eveniment-manifest pentru recuperarea spațiului public, inițiat în 2006 de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România. Intrarea este liberă.

Programul complet al evenimentului îl găsiți AICI

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.