Spectacole de teatru în București – 9 iunie 2017

Sursa foto: arcub.ro

Spectacole de teatru cu Virgil Ogășanu și Răzvan Vasilescu, la Teatrul Bulandra, și cu Oana Pellea, Richard Bovnoczki, Florina Gleznea și Cristina Casian, la ArCuB

La ArCuB, la Hanul Gabroveni, de la ora 19:00, se joacă ”Idolul și Ion Anapoda”.
Ion este îndrăgostit de Mioara. Mioara este îndrăgostită de Valter. Frosa, fata în casă, este îndrăgostită de Ion. Valter și Ion sunt cei mai buni prieteni. Toți locuiesc sub același acoperiș. Mioara este nepoata răsfățata a lui Madam Stavăr. Madam Stavăr știe tot – ghicește în cafea, iar zidurile casei sale au ochi și urechi. Când ceva nu merge, își varsă nervii pe Frosa. Acesta ar fi, pe scurt, subiectul piesei lui G. M. Zamfirescu, o comedie romantică readusă pe scenă de regizoarea Mariana Cămărășan, la ArCuB.

După succesul de care s-a bucurat ”Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice”, tânăra regizoare lucrează din nou cu Oana Pellea, Cristina Casian și Florina Gleznea, completând echipa cu doi dintre cei mai buni actori ai momentului, Richard Bovnoczki și Istvan Teglas.

Personajele sunt așa cum le-a descris autorul lor: Oana Pellea este Stavăroaia – o doamnă plină de viață, Richard Bovnoczki este Ion – un om anapoda, Florina Gleznea, Frosinel, nu e o simplă servitoare, e idolul din vis, Cristina Casian e Mioara, o fată frumoasă, dar proastă, și Istvan Teglas, Valter, e un tânăr bărbat deștept.
Și dacă vi se pare că e un text prăfuit, veți vedea că nu e așa. Și gândiți-vă că în toată agitația vieții de zi cu zi avem nevoie și de bucurie, romantism și povești.

Spectacolele serii:

19:00

”La grande magia” de Eduardo de Filippo, în regia lui Elie Malka. Din distribuţie fac parte: Virgil Ogășanu, Răzvan Vasilescu, Valeria Ogăşanu, Anca Androne, Vlad Zamfirescu, Mihai Bisericanu. Spectacolul se joacă laTeatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei.

”Steaua fără nume”, piesa lui Mihail Sebastian montată de regizorul Vlad Massaci la Teatrul de Comedie, din distribuției: Dan Tudor, Mirela Zeţa, Andreea Samson / Mihaela Măcelaru, Mihai Călin.

”Karamazovii”, o dramatizare de Horia Lovinescu și Dan Micu după romanul Frații Karamazov de F.M. Dostoievski, regia și adaptarea: Nona Ciobanu, spectacol la Teatrul Mic. În distribuție: Marian Râlea, Cristian Iacob, Radu Zetu, Rareș Florin Stoica, Bogdan Talașman, Oana Albu, Simona Mihăescu, Gabriela Iacob, Ion Lupu, Avram Birău, Petre Moraru, Alina Petrică.

”Lobby hero”, spectacol cu: Tudor Aaron Istodor, Alexandra Fasolă / Iolanda Covaci, Marius Călugărița / Șerban Pavlu, Mihai Prejban / Lucian Iftime, în regia lui Radu Iacoban, la TES.

”Idolul și Ion Anapoda”, spectacol cu: Oana Pellea, Richard Bovnoczki, Florina Gleznea, Cristina Casian, Istvan Teglas, regia: Mariana Cămărășan, Toma Dănilă, la ArCuB, Hanul Gabroveni.

”Doi pe o bancă” de Aleksandr Ghelman, cu Tania Filip şi Florin Zamfirescu, regia: Emanuel Pârvu, la Godot Café Teatru.

”Lungs”, spectacol cu Denisa Nicolae și Liviu Romanescu, regia: Nicolae Constantin Tănase, la Teatrul Act.

19:30

”Matrimoniale” de Lia Bugnar, spectacol cu: Ada Navrot, Crenguta Hariton, Mihai Marinescu și Lucian Ghimiși, la Sala George Constantin a Teatrului Nottara

20:00

”Konkurs”, după “Audiția” de Alexandr Galin, în spectacol în regia lui Emanuel Pârvu, la Teatrul Metropolis. Din distributie: Gabriela Popescu, Cristina Flutur, Adrian Titieni, George Ivașcu, Raluca Aprodu, Ioana Abur, Costel Cașcaval, Anghel Damian.

”Luminiţa, de la capătul tunelului”, spectacol pe textul lui Radu F. Alexandru, regia: Mircea Cornişteanu, la Sala Atelier a TNB. În distribuție: Constantin Cotimanis, Monica Davidescu/Iuliana Moise, Dragoş Stemate şi Alexandra Poiană.

”ActOrchestra”, spectacol de muzică și pantomimă, în regia lui Horia Suru, cu: Petre Ancuța, Florin Călbăjos și Emilian Mârnea, la Sala Mică a TNB.

20:15

”O noapte pe dos”, comedie cu Marcela Motoc și George Constantinescu, la Teatrul de artă Bucureşti.

22:00

”Aici nu se simte” & ”Oase pentru Otto”, spectacol coupe pe texte de și în regia Liei Bugnar, la Godot Café Teatru, cu: Lia Bugnar, Marius Manole („Aici nu se simte”) și cu: Medeea Marinescu, Lia Bugnar și cățelul-actor Iago (”Oase pentru Otto”).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.