Cele mai interesante evenimente de astăzi, 9 iunie, din Bucureşti

CINEMA

* La Institutul Cervantes, în cadrul unui ciclu dedicat cinematografiei din Cuba, de la ora 19:00 rulează drama „José Martí. El ojo del canario / José Martí. Ochiul canarului” realizată de Fernando Pérez care spune istoria primilor 16 ani din viaţa unuia dintre cei mai importanţi scriitori şi intelectuali cubanezi, fiind, de fapt, povestea unei deveniri. Părinţii viitorului scriitor (mama sacrificată şi figura paternă constrângătoare), precum şi cunoscuţii lor, sunt personajele acestui film bine ancorat în istorie care a iscat destule controverse şi a obţinut câteva premii.

* De la ora 19:30, la Cinemateca Eforie, în cadrul medalionului „Alain Resnais, 95 de ani de la naştere (3 iunie)” este proiectată drama „HIroshima, dragostea mea”, realizată în 1959 cu Emmanuelle Riva şi Eji Okada în rolurile principale.

* În parcul Bazilescu, în cadrul programului „Vacanța de Vară cu EXCELSIOR”, astă-seară, de la ora 20:00, este programată proiecţia comediei „Chiriţa în Iaşi”, ecranizare după Vasile Alecsandri regizată în 1987 de Mircea Drăgan, având-o pe Draga Olteanu Matei în rolul titular.

* În cadrul celei de-a XII-a ediţii a festivalului de arte şi urbanism Street Delivery,  de la ora 21:15 rulează în curtea TIAB, scurtmetrajele CINEPUB: „Bad Penny” de Andrei Creţulescu, „Calea Dunării” de Sabin Dorohoi, „Ela, Panda şi madam” de Andrei Ştefan Răuţu, „Lampa cu căciulă” de Radu Jude şi „Şanţul” de Adrian Silişteanu.

* La Cinema City Cotroceni rulează, de la ora 21:45, adică simultan cu proiecţia din cadrul TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania) de la Cluj-Napoca, thrillerul „Pour la peau d’un flic / Afacerea Pigot” de şi cu Alain Delon, invitatului special al ediţiei de anul acesta a Festivalului.

MUZICĂ

* Cea de-a doua ediţie a „HeyDay Music Festival”, cel mai mare festival internaţional de trupe tribute din România, se desfăşoară de astăzi până Duminică 11 iunie, în Parcul Izvor, unde vor evolua 17 trupe consacrate invitate din Marea Britanie, Italia şi România. Acestora se adaugă trupe noi care deschid zilele de festival, pe o scenă numai a lor: „Stars”. Astăzi, accesul se face de la ora 16:00, pentru ca de la ora 17:00 să înceapă concertele susţinute, succesiv, de: Bob Marley – Legend Live, UK; Rolling Stones – The Rollin’ Clones, UK; Pink Floyd – Speak Floyd, RO; Bon Jovi – Bon Giovi, UK; Green Day – Green Day Tribute Band, UK.

Mai multe detalii şi programul întregului festival găsiţi aici şi aici.

* În cadrul festivalului de arte şi urbanism Street Delivery, ce se desfăşoară în acest week-end pe strada Arthur Verona, au loc şi concerte. Astă-seară sunt susţinute de:

– #Akim, de la ora 18:00;

– Heion and The Echo Bits, de la ora 19:00;

– Group Bantame, de la ora 20:00;

– Jurjak,  de la ora 21:00.

Mai multe detalii şi programul Street Delivery pentru întregul week-end găsiţi aici.

* Orchestra Naţională Radio susţine concertul săptămânal, de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Julien Salemkour şi cu participarea saxofonistului grec, Theodore Kerkezos. În program: Tango Suite de Astor Piazzolla, într-un aranjament orchestral semnat de Theodore Kerkezos; Simfonia nr. 7 în re minor, op. 70, de A. Dvořák.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii, dirijat de Horia Andreescu şi având în program: Uvertura „Maeştrii cântăreţi din Nürnberg” de R. Wagner; Concertul pentru două clarinete şi orchestră de Siegfried Matthus – solişti Sabina Matthus-Bebie şi Alexandru Avramovici; Simfonia nr. 7, în La major de L. van Beethoven.

* La Copacul cu cărţi din Parcul Herăstrău, astă-seară de la ora 20:00 este programat un concert de muzică clasică.

* Tot de la ora 20:00, în ARTea începe „Una noche de bolero”, concert susţinut de cantautorul cubanez Nestor Michell.

* La Grădina cu filme a Creart, de la ora 20:30 dă un concert acustic Alexandra Uşurelu.

* Cea de-a doua ediţie a Bucharest Craft Beer Festival are loc în acest week-end la Verde Stop, unde susţin concerte:

– azi, de la ora 20:45, byron;

– mâine, de la ora 19:45 – E.M.I.L., iar de la ora 21:00 – Les Elephants Bizarres;

– Duminică, de la ora 19:45 – Helen, iar de la ora 21:00 – OCS.

* Astă-seară, de la ora 21:00, King Khan And The Shrines cântă în Control Club.

* Trupa Taxi susţine un concert în Hard Rock Cafe, începând cu ora 22:30.

OPERĂ

La Opera Naţională, de la ora 18:30 are loc o reprezentaţie în limba italiană a celebrei opere „Nabucco” de Giuseppe Verdi, avându-l în rolul titular pe Ştefan Ignat, alături de care cântă soliştii: Ciprian Pahonea, Madeleine Pascu, Marius Boloş, Oana Andra, Iustinian Zetea, Andrei Lazăr, Andreea Novac.

SPECTACOL

La Muzeul Theodor Aman, din strada C. A. Rosetti nr. 8, de la ora 20:00 are loc spectacolul de poezie şi muzică „Nocturne”, susţinut de actriţa Irina Movilă, soprana Mihaela Andrei şi chitaristul şi compozitorul Adrian Andrei.

EXPOZIŢIE

La Tranzit, din strada Gazelei nr. 44, de la ora 19:00 începe vernisajul expoziţiei „Vălul păcii”, curatoriată de Igor Mocanu, Ovidiu Ţichindeleanu şi Raluca Voinea (Comitetul pentru Resurecţie / CPR), un prim capitol al unei cercetări dedicate iconografiei păcii în perioada socialistă în România şi Republica Moldova.

CARTE

* Casa de Cultură „Friedrich Schiller” găzduieşte, de la ora 18:30, prezentarea volumului „Căbăşanu, Velculescu, Valbudea, Brancovici, Isbăşoiu… Oameni şi întâmplări din trecutul învăţământului românesc” al autorilor Ana-Voica Bojar, Cătălina Velculescu şi Ştefan Hica.

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 este lansat volumul confesiv „Zodia Cancerului. Jurnal 2012–2015“ de Radu Vancu. Participă, alături de autor, criticii literari Andreea Răsuceanu şi Cosmin Ciotloş şi scriitorul Ioan Stanomir.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.