“Lumina care pătrunde întunericul”

Doi artiști au găsit o cale comuna de a îmbina cultura și manifestarea artistică într-un mod cu totul inedit, în cadrul celui mai mare eveniment de arta din România, ART SAFARI, desfășurat în perioada 19  mai – 18 iunie 2017.

Aflată la etajul al 5-lea al Galeriilor Kretulescu, expoziția celor doi artiști are ca temă “Lumina care pătrunde întunericul”, integrându-se firesc în istoria locului, clădirea fiind fostul sediu al Securitații, unde erau interogați și torturați foștii deținuți politici în regimul comunist.

Pe lângă tablourile care contrastează cu pereții sumbri, atât prin culoare cât și prin lumina fluorescentă care le pune în valoare în mod spectaculos, Nicoleta Jutka și Marcel Thiele îi provoacă pe vizitatori să participe interactiv la instalația din galerie și să își exprime și ei, prin cuvinte sau prin desen, semnificația luminii din propria perspectivă.

De departe, spațiul artistic și cultural romano-german creat de Nicoleta și Marcel propune cea mai atrăgătoare îmbinare de culoare, lumină, miros, sunet și emoție din întreg pavilionul expozițional.

18920570_1595852040439009_6389542420644619439_n NICOLETA JUTKA

S-a născut în România, însă de peste 20 ani trăiește în Germania. A studiat arta pedagogica, design-ul de modă și multimedia design-ul, este artistă și profesor de artă și organizează proiecte cu copii, dar și cu grupuri de corporatiști.

În ultimii 4 ani a avut peste 12 expoziții internaționale individuale și alte 14 de grup.

Are școala proprie de artă, în Bedburg, Germania.

„Proiectul Nicoletei Jutka descrie, deschide, vizualizează gânduri fugitive , căutarea luminii ființei umane. Radiația, diversitatea, observarea unei lumi interioare – artista exprima toate acestea într-o imagine accentuată coloristică, ne dă o indicație a noțiunii și a percepției ei asupra mediului social și a diferitelor contexte culturale. Viziunea ei de a descrie lupta dintre lumină și întuneric a premizelor sau, în plan figurativ, lupta cu întunericul filosofic și mental, este în centrul lucrărilor sale. Emisia de lumină și percepția lumii imaginate în perspectivă coloristică profundă indică aspectul general al proiectului prezentat internaținal  de artista. Din punct de vedere artistic, N. Jutka este un artist autentic Neoexpresiv. Stilul ei îl consider absolut nou.” Curator Peter Markovic.18952944_1426875367358218_9147230016408374973_n

MARCEL THIELE

Marcelthiele.eu

https://www.facebook.com/MarcelThieleArt/

Pictorul german Marcel Thiele s-a stabilit în România în urmă cu 3 ani. În mansarda lui spaţioasă din centrul Bucureştiului, dar şi în atelierul lui din Aachen, experimentează diverse stiluri, în special inspirate din lucrările celor doi mari pictori contemporani preferaţi, Gerhard Richter şi Jackson Pollock. Culorile puternice, îmbinate cu nuanţele fluorescente aşternute în mod inedit pe pânză, fac din universul lui artistic o explozie de bucurie.

În prezent are peste 400 de tablouri, iar picturile lui sunt expuse în proprietăti private din Europa, Brazilia şi SUA.

Fost corporatist, Marcel Thiele a renunțat la confortul și la statutul unor poziții de top în companii de retail, în diverse țări europene, în favoarea unei vieți pline de culoare, la propriu și la figurat, în inima Capitalei noastre.

Atelierul lui a devenit în ultima vreme locul preferat de fotografii profesionişti pentru shooting-uri neconvenţionale sau comerciale şi de regizorii de videoclipuri, amatori de culori vesele şi mansarde cu tavan înalt.

Află mai multe informații despre ART SAFARI, în matinalul de mâine, unde Răzvan și Bari îi au ca invitați pe cei doi artiști?

Nu uita, mâine ne găsești în Pasajul Universității sau pe 98.3 FM ori online pe bucurestifm.ro … acolo unde pulsul bucureștenilor se simte cel mai bine ?

Expoziţii:

2014

–        Atelierul de Producţie, Bucureşti

2015

–        Dental One, clinică dentară de lux din Bucureşti

2016

–        “CrossRoads”, la Galeria Phototeque, JW Marriott, Bucureşti

–        “La Vida Colorida”, la terasa La Rambla, Bucureşti

–          “Coloreaza-ţi viata”, invitaţi: Alexandra Uşurelu (acustic live) şi trupa ZUM, la Palatul Mogoşoaia

–        Be COOLorful, la Plaza Mall, Bucureşti

–        “Hearts”, la Teatrul Odeon (în colaborare cu PRO TV)

Media: 

Pro TV – reportaj “De la corporatist la pictor. Calea inimii”

Pro TV – “Visuri la cheie”

Unica – “Artistul anului 2016”

Casa Lux – “Viziuni vibrante”, reportaj.

Adevărul Live – “Intre pasiune şi profesie”, interviu video live.

Bucureşti FM – “Spectacol de culori”, interviu radio live.

 

###

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.