Gabriela Firea: Bani pentru nou-născuți! Scoatem la lumină „copiii invizibili”!

La propunerea Edilului Șef, Gabriela Firea, consilierii municipali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind „Acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuți”.
Potrivit proiectului, fiecare nou-născut va beneficia de o sumă de 2.500 de lei, net.
Stimulentul se acordă o singură dată pentru fiecare copil, dacă măcar unul dintre părinți are domiciliul sau reședința în București. Tot conform proiectului, nașterea trebuie să fie înregistrată într-o maternitate din cadrul unităților medicale de pe raza Municipiului București.

Pentru a beneficia de stimulent, părintele sau părinții noului născut trebuie să completeze și să depună la Direcția Generală de Asistentă Socială a Municipiului București (DGASMB) o cerere tipizată, însoțită de actul de identitate al unuia dintre părinți și de certificatul de naștere al copilului. De asemenea, la dosar, mai trebuie depus biletul de ieșire din spital sau certificatul medical constatator al nașterii emis de către unitatea medicală unde această a avut loc.

Cererea pentru acordarea stimulentului, însoțită de actele doveditoare, trebuie depusă la DGASMB în termen de o lună din ziua nașterii copilului, prevede proiectul.
Primarul General Gabriela Firea a afirmat că, prin acordarea acestui stimulent speră să se pună capăt acelei practici a „copiilor invizibili”, care nu sunt născuți în maternități, nu au certificate de naștere și nu beneficiază de asistentă medicală și de educație.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.