Cele mai interesante evenimente de astăzi, 7 iunie, din Bucureşti

CINEMA

* De la ora 19:00, la Cinemateca Eforie este proiectată, la cererea spectatorilor, comedia dramatică şi muzicală „The Sound of Music / Sunetul muzicii” adaptare după un musical de Howard Lindsay şi Russel Crouse regizată în 1965 de Robert Wise cu Julie Andrews şi Christopher Plummer în fruntea distribuţiei.

* La Cinema City Cotroceni rulează de la ora 21:45, adică simultan cu proiecţia din cadrul TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania) ce are loc în Piaţa Unirii din Cluj, filmul lui Cristian Nemescu „California Dreamin’ (Nesfârşit)”, avându-i în distribuţie pe: Răzvan Vasilescu, Maria Dinulescu, Armand Assante.

SPECTACOLE

* Avanpremiera cu public a spectacolului „Exploziv” de Elise Wilk, în adaptarea radiofonică şi regia artistică ale lui Mihnea Chelaru, are loc de la ora 17:00, la sediul Muzeului Naţional al Literaturii Române din strada Nicolae Creţulescu, nr. 8.

* În aceeaşi locaţie, de la ora 19:00 începe spectacolul „Autentic România”, alcătuit din texte populare din Transilvania, Oltenia şi Muntenia, regizat de Mona Gavrilaş şi interpretat de Sergiu Corbu Boldor şi Diana Giubernea.

* „Rovegan” spectacol despre migraţia economică regizat de Catinca Drăgănescu, are ultima reprezentaţie din această stagiune, de la ora 19:00 la Centrul Educaţional de Teatru REPLIKA

MUZICĂ

* Orchestra de Cameră Radio susţine concertul săptămânal, de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului basarabean Valentin Doni, şi avându-l ca invitat pe tânărul pianist francez de origine română Nicolas Bourdoncle. În program: Concertul nr. 4 în Sol major pentru pian şi orchestră de L. van Beethoven; piesa „Muzică pentru corzi, pian şi timpane” de Valentin Doni şi Simfonia nr. 1 în Re major – „Clasica” de S. Prokofiev.

* Tot de la ora 19:00, la sala mare a Ateneului Român începe recitalul bucureştean din cadrul celei de-a şaptea ediţii a Turneului „Flautul Fermecat” desfăşurat sub genericul „Clasic VIP” şi susţinut de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail. În program: Sonata „Hamburger”, în Sol major de C. P. E. Bach; Serenada de L. van Beethoven; Sonata nr. 8, în Sol major de J. Haydn; Sonata nr. 2 de F. Devienne şi Mica serenadă de W.A. Mozart.

* La Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti, de la ora 19:00 susţin un recital, în cadrul Stagiunii Muzicale „Iosif Sava” 2016-2017, Horia Văcărescu (vioară) şi Shwan Sebastian (pian).

* Music For Soul se intitulează concertul live cu Ambra şi boluri tibetane ce începe de la ora 20:00 în ARTea.

* Nopame susţine un concert în Expirat Club – Halele Carol, de la ora 21:00.

BALET

La Opera Naţională, de la ora 18:30 are loc o reprezentaţie cu baletul „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski în regia şi coregrafia lui Gheorghe Iancu. În distribuţie: Cristina Dijmaru, Robert Enache, Mihaela Soare, Bogdan Cănilă, Ionuţ Diniţă.

FESTIVAL

De azi până Duminică 11 iunie, în Parcul Kiseleff se desfăşoară o nouă ediţie a Festivalului „Amintiri din Copilărie”, ce cuprinde spectacole şi concerte, instalaţii creative şi jocuri distractive pentru tineri exploratori, ateliere şi demonstraţii dintre cele mai interesante sau lecturi de poveşti printre perne fermecate.

Din programul de azi:

# pe scenă evoluează:

– de la ora 17:00 şi de la ora 19:30, Cie Mandingue din Franţa;

– de la ora 17:45, Trouble Crew Show;

– de la ora 18:15, artişti de la Circ & Variete Globus cu jonglerii şi acrobaţii;

 # la Amfiteatrul Bucuriei, de la ora 16:00 începe „Capra cu trei iezi”, spectacol-atelier de teatru de umbre al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”;

Detalii şi programul complet al evenimentelor din cadrul acestui Festival găsiţi aici

SALONUL BD

La Casa Filipescu-Cesianu, din Calea Victoriei nr.151, de la ora 19:00 are loc vernisajul celei de-a patra ediţii a Salonului BD – „Poveşti din Bucureşti în Benzi Desenate” organizat de Muzeul Municipiului Bucureşti până pe 31 august. Conceptul acestui salon aparţine istoricului dr. Adrian Majuru şi autorului de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, având ca invitaţi autori consacraţi şi debutanţi de BD din România.

DISCUŢIE

Ediţia de astăzi a Cafenelei Critice se desfăşoară de la ora 18:00, la Muzeul Colecţiilor de Artă, în cadrul expoziţiei „Obiecte grăitoare” şi prilejuieşte o discuţie cu şi despre autorul ei, Ştefan Câlţia. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter

CARTE

* Cartea „Povestiri din închisori şi lagăre” de Petre Baicu este lansată, de la ora 17:30, la Librăria Mihai Eminescu. Participă: Octav Bjoza, Marius Oprea, Mihail Diaconescu şi Horia Baicu

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 are loc lansarea volumului „Vecin cu viaţa. Poezia ortonimă 1911-1935” de Fernando Pessoa, prezentat de traducătorul său, poetul Dinu Flămând, şi de scriitorul Ioan Stanomir. Actriţa Oana Pellea, invitata specială a întâlnirii, citeşte din poezia lui Fernando Pessoa. Moderator: Denisa Comănescu.

* Autoarea franco-maghiară Nina Yargekov, laureată a premiului Flore 2016, îşi prezintă ultima sa carte, „Double nationalité”, de la ora 19:30, la librăria franceză Kyralina.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.