Vlad Bîrzanu: ”Fac rolul să îmi placă mie”

E un tânăr talentat și pus pe treabă. E balanță și face lucrurile cu pasiune și cu dăruire. Așa s-a descris în câteva cuvinte actorul, sâmbătă, în studioul București FM.
A cucerit rapid și public și specialiști. Regizori din generația sa și nu numai, l-au distribuit în spectacolele lor.
A absolvit școala de teatru de la Cluj, la clasa profesoarei Miriam Cuibus, apoi a venit la master în București, la UNATC. A fost angajat la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, iar acum este actor independent.

Joacă în ”Tărâmul globului fermecat”, ”Phyho”, producții ale Teatrului Apollo 111, dar și în proiectul 9G la TNB, ”Do you love me?”, de la Sala Mică, spectacole regizate de Iris Spiridon. Îl interpretează pe Lisander, în ”Visul unei nopți de vară”, spectacolul grandios de pe scena Sălii Mari a TNB, montat de Petrică Ionescu.
Radu Afrim l-a distribuit în ”Family Affairs”, dar și în doua spectacole sibiene ”Girafe” și ”Bizoni”.
Face parte și din echipa cu care a lucrat Peter Kerek, #Teenspirit, la Teatrul Excelsior.
S-a alăturat demersului îndrăzneț al lui Chris Simion în construirea din temelii a unui teatru independent, Grivița 53, și joacă în spectacolul său ”A.A.A.”, prin care strânge fonduri pentru noul edificiu.
Cel mai important rol din această stagiune este Jeff din spectacolul ”Kimberly”, montat de Andreea Vulpe la Teatrul de Comedie.
”Kimberly” reprezintă o dublă bucurie pentru Vlad Bîrzanu – bucuria întâlnirii, pe scenă și în culise, cu partenerii săi: Virgia Mirea, Mihaela Teleoacă, Ioan Coman și Laura Creț, dar și faptul că venind aici la repetiții a adoptat un motan.

Vlad nu face ierarhii, nu așteaptă anumite personaje și se implică la fel de mult în fiecare spectacol în care e distribuit. Face fiecare rol astfel încât să îi placă lui, să vrea să îl joace.
Crede în iubire și în lucrurile făcute împreună.
Șurubel, cum îi spunea bunicul său în copilărie, a fost de mic atras de mirajul scenei. Mama sa l-a încurajat de la bun început și l-a sprijinit. A trebuit să învețe franceză pentru a se putea integra în trupa de teatru a liceului. A făcut primul pas pe scena din orașul său, la Teatrul din Baia Mare.
Și chiar dacă, pe undeva, părinții săi își doreau ca Vlad să le fie un membru de bază în firma de construcții, sunt foarte mândri de fiul lor actor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.